Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

25.11.2023
1228

NA GRADSKOJ PIJACI PONUDA BOGATA, KUPACA MANJE - CIPOL 10 EURA


Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor / B.M.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, jakoj kiši i sjevercu, danas na gradskom markatu (pijaca) bogata ponuda proizvoda, ali uz mali broj kupaca.

Cijene su uglavnom na istom nivou kao prošle subote na pazarni dan, a prodavci kažu da se najviše traži domaće voće i povrće.     

Za 3 eura po kilogramu mogu se kupiti paradajz, paprika, tikvica, blitva,  pori luk, koliko košta i kilogram raštana u listu. Kupus bijeli je od 1 do 1,5 eura, a kisjeli 2,5 eura. Karfiol, celer i boranija mogu se pazariti za 4 eura po kilogramu, a pasulj bijeli za 5 eura. Žućenica i rotkva koštaju 1,5 eura, brokoli i česan luk 6, krompir i mrkva 2, maslina 8 eura. Mladi luk - veza je 1 euro, koliko košta kukuruz klas, a veza peršuna 0,5 eura.  

Deset komada domaćih jaja košta 3,5 eura.
 
Kada je u pitanju voće, mandarina košta 1,5 eura po kilogramu, pomorandža 2, domaći barski šipak od 1,5 do 3 eura, limun 3, a jabuka  1,5 eura. Smokva (niz) košta 5 eura, a kilogram bundeve 2 eura.

Na markatu danas u ponudi i domaća mesna svinjska kobasica koja po kilogramu košta 20 eura. Čvarci su 15, a košet 18 eura.

Kada su u pitanju mliječni proizvodi, cijena sireva kreće se od 8 eura po kilogramu, koliko koštju mladi i koziji sir, do 13 eura koliko košta stariji suvi. Kilogram mladog kajmaka se može pazariti za 17 eura.   

Na peškariji danas skromnija ponuda ribe. Cijena svježeg cipola po kilogramu je 10 eura, orade od 8,7 eura do 15 eura, a bakalar je 43,9 eura. 

Skromnija je i ponuda cvijeća. Svježa ruža košta 3 eura komad, jesenja hrizantema od 3 do 5 eura, u zavisnosti od veličine, a  ikebana od svježeg cvijeća košta 15 eura. 

U unutrašnjem dijelu markata na tezgama i pleteni program. Naglavci dječiji vuneni koštaju 7, a muške vunene visoke čarape 15 eura.
 

 

Podijeli na: