Društvo

04.08.2022
605

KOVAČIĆ OKO 21 SAT: SITUACIJA MIRNA, NEKOLIKO MANJIH ŽARIŠTA POD KONTROLOM, 20 VATROGASACA BIĆE NA TERENU TOKOM NOĆI

Tekst Jelena Kljajević

 „Situacija na terenu je u ovom trenutku stabilna, na nekoliko pozicija su manja žarišta kojima ne možemo prići zbog nepristupačnog terena, ali smo organizovali dežurstva i tokom noći, kako bi, u slučaju potrebe, bili spremni na brzu reakciju“  – rekao je za Radio Kotor oko 21 sat večeras zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić. 

On još jednom ističe da je vrlo teško predvidjeti situaciju. 

„ Moglo bi se reći da u ovim trenucima „tinja vatra“ na par pozicija, ali im sa našim vozilima  i takozvanim naprtnjačama ne možemo prići zbog nepristupačnosti. Zato smo ih „opkolili“ i nadgledamo situaciju koja je, ponavljam, u ovom trenutku stabilna. Tokom noći će na terenu biti dvadesetak kotorskih i tivatskih vatrogasaca, među kojima je veliki broj dobrovoljaca. Tu ćemo, dakle, biti cijele noći, a ujutru ćete imati najnovije informacije“ – rekao nam je Kovačić. 

Dodaje da je veliki šumski prostor koji je vatra zahvatila. 

„ Prosto je nevjerovatna bila brzina kojom su danas gorjele masline, kostanji, lovorike. Vjetar je učinio svoje. Vidjećemo što će se dešavati dalje. U svakom slučaju, teren ne napuštamo“ – zaključuje Kovačić za Radio Kotor.

Foto: Arhiva Radio Kotora

Podijeli na: