Društvo

28.01.2020
245

KOMUNALNA INSPEKCIJA: ZA OSAM MJESECI 17 HILJADA EURA KAZNI ZA NELEGALNE AUTOPREVOZNIKE

Nelegalni autoprevoznici i njihovo sankcionisanje – jedna je od tema o kojoj su naši slušaoci govorili u kontakt emisiji „Grad i vi“.

„Mi koji uredno plaćamo sve obaveze i imamo regularne dozvole za rad najviše ispaštamo, dok one koji ne poštuju zakonske procedure redovno vidimo kao učesnike u saobraćaju“ – mišljenja je slušalac. Situacija je, kaže, po ovom pitanju već duže vrijeme ista, pa pita da li će se konačno nešto promijeniti.

Pritužbu našeg sugrađanina proslijedili smo Službi za inspekcijske poslove odakle nam je saopšteno da se kontrole redovno obavljaju.

Načelnik Zoran Dragović kaže da se kontrole sprovode u skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i da se svi oni koji ne poštuju zakonske odrednice sankcionišu.

„Smatram da upravo u ovom segmentu postižemo najbolje rezultate. U preteklih osam mjeseci izrečeno je kazni u vrijednosti od 17 hiljada eura po ovom pitanju, dok je ukupno oko 35 hiljada eura kazni – kada su u pitanju prekršaji koji se tiču saobraćaja, a iz naše su nadležnosti“ – rekao nam je Dragović.

Dešava se, navodi on, da osobe koja upravljaju vozilom nemaju adekvatne dozvole, ali u tom slučaju se iste, kako ističe, sankcionišu i u obavezi su da pribave potrebnu dokumentaciju.

Foto: Irena Mačić

Podijeli na: