Društvo

30.09.2020
702

EVROPSKA NEDJELJA SPORTA - REKREATIVNA TURA

U okviru obilježavanja „Evropske nedjelje sporta“ koju je pokrenulo Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore, a na inicijativu Evropske komisije, u Kotoru je realizovan i drugi dio programa sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Zaposleni iz Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor su sproveli fizičku aktivnost na radnom mjestu, na način što su organizovali pješačku turu do tvrđave Sv. Ivan. Nakon više kišnih dana lijepo vrijeme je inspirisalo zaposlene da realizuju rekreaciju i na taj način se pridruže obilježavanju „Evropske nedjelje sporta.“

Prvi dio programa je realizovan protekle nedjelje na otvorenom bazenu, gdje je upriličena prezentacija vaterpolo sporta, u kojem su učestvovala dva gradska kluba: VPK „Primorac“ Kotor i VA „Cattaro“. Uz prisustvo selekcije 2005. godište, trenera i predstavnika klubova uručeni su poklon paketi koje je obezbjedilo Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.

Mladi naraštaji su ovom prilikom bili upoznati sa idejom i motom manifestacije, koja za cilj ima popularizaciju sporta i uključivanje što većeg broja mladih u sportske aktivnosti. Ova manifestacija od posebnog je značaja, jer pokazuje opredjeljenost lokalne uprave da u saradnji sa sportskim klubovima radi na popularizaciji vaterpolo i ostalih sportskih disciplina.

Podijeli na: