Društvo

05.12.2020
309

EKO KVIZ 12. DECEMBRA ZA UZRAST OD 12 DO 16 GODINA

Savez izviđača Crne Gore organizuje EKO KVIZ koji je namjenjen djeci i mladima od 12 do 16  godina.  Eko kviz je dio projekta koji nosi naziv „Zelena avantura“ a podržan je od strane UNICEF-a.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji, odlučili smo se da u ovim decembarskim danima našim najmlađim učesnicima poklonimo EKO KVIZ. EKO KVIZ je osmišljen tako da pored takmičarskog dijela u sebi nosi i onaj dio koji se tiče edukacije djece i mladih po pitanju ekologije. Svi učesnici će imati priliku da saznaju nešto više o flori i fauni Crne Gore, načinu kako se filtrira voda, sanira ognjište, pravilno sadi drveće, ali i mnoge druge stvari koje se tiču naše zemlje. Cilj nam je da kroz igru i takmičenje pošaljemo snažnu poruku koliko nam je životna sredina važna i da čuvanje životne sredine treba da bude naš najveći patriotski i rodoljubski potez. 

Kviz je osmišljen tako da za njega ne treba neka posebna priprema, dovoljno je elementarno poznavanje zadate teme kao i logičko razmišljanje prilikom odgovora na postavljena pitanja.

EKO KVIZ će se održati 12. decembra tekuće godine, a svi učesnici i učesnice mogu da se prijave putem link-a: https://forms.gle/7AH1VL1YHJp3TdAG9 . Prijave su otvorene do 08. decembra.

Zbog epidemiološke situacije, EKO KVIZ biće održan putem online platforme. Najbolje učesnike i učesnice očekuju vrijedne nagrade: kamperska oprema, šatori, razni alati, kao i mogućnost da tokom 2021. godine posjete neke od  izviđačkih kampova i učestvuju u akcijama pošumljavanja i uređenja prostora.
Savez izviđača Crne Gore i u 2021. godini na svim svojim aktivnostima radiće na poboljšanju životne sredine, očuvanju prirodnih bogastava Crne Gore. Kao prioritet ostaje metod izviđačkog rada koji utiče na pojedinca, da kao jedinka direktno utiče na društvo.

Više informacija o samom kvizu moguće je pronaći putem FB stranice Savez izviđača Crne Gore, instragram profila scouts_montenegro i putem sajta www.scouts.org.me

 

(Saopštenje Saveza izviđača Crne Gore)

Podijeli na: