Društvo

25.03.2020
1827

DOM ZDRAVLJA: PRIJAVLJIVANJE SIMPTOMA RESPIRATORNIH INFEKCIJA TELEFONOM

Dom zdravlja Kotor je, u skladu sa Naredbom i Odlukom o sprovođenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim korona virusom, koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, otvorio telefonske linije putem kojih građani mogu da prijave ukoliko imaju simptome respiratornih infekcija.

Kontak telefoni su:

032 / 334 – 533

Glavna sestra Doma zdravlja Kotor, Marsela Mirošević

069 / 015 – 796

Epidemiolog dr Tatjana Lalović

069 / 613 - 422

Izabrani doktori za odrasle

069 / 307 – 245

Izabrani doktori za djecu

069 / 428 - 556

Odlukom je definisano da je adekvatna komunikacija telefonom sa zdravstvenom službom imperativ u borbi protiv ovog virusa koji je trenutno glavni globalni zdravstveni problem. To se posebno odnosi na osobe koje su boravile u pogođenim područjima ili koje su eventualno imale kontakt sa oboljelim osobama.

Svaki odlazak ljekaru sa simptomima respiratorne infekcije nosi rizik za sve osobe iz okruženja, posebno stare i hronične bolesnike, zato preporučujemo našim sugrađanima da se najprije jave ljekarima na navedene brojeve telefona.

Takođe, preporučuje se hroničnim bolesnicima da za redovnu terpiju koriste elektronske servise zakazivanja ili dostupne telefonske brojeve.

U cilju bolje informisanosti naših sugrađana, na ulazu u Dom zdravlja postavljen je informativni pult, gdje medicinsko osoblje daje informacije i edukativne flajere o prevenciji korona virusa. (Služba za odnose s javnošću Doma zdravlja Kotor)

Podijeli na: