Društvo

17.06.2021
481

DOKUMENTARNI FILM POMORSKOG FAKULTETA KOTOR POVODOM PROMOCIJE UPISA

Povodom upisa na novu studijsku 2021/22. godinu Pomorski fakultet Kotor je predstavio dokumentarni film ,,Studenti Pomorskog fakulteta”, o bivšim i sadašnjim studentima koji su svoje poruke poslali sa različitih svjetskih meridijana.

Dokumentarni film su pripremili prof. dr Tatijana Dlabač i doc.dr Stevan Kordić, a premijerno je prikazan tokom online promocije upisa koja je održana juče putem Zoom platforme.

 Pomorski fakultet Kotor je ovog mjeseca organizovao brojne aktivnosti u cilju promocije upisa, kazao je za Radio Kotor doc. dr Stevan Kordić.

,, Ove godine smo se odlučili da između ostalog snimimo i kratak dokumentarni film koji traje oko pet minuta. U ovom filmu je predstavljeno 13. naših bivših i sadašnjih uspješnih studenata, neki od njih su se nalazili na brodu i poslali su nam svoje izjave sa mora, a neki su to uradili sa svojih radnih mjesta. Tokom izrade ovog videa koristili smo i snimke koji su nastali 2019. tokom priprema za proslavu 60 godina Pomorskog fakulteta Kotor. Takođe, mogu se vidjeti snimci koji su nastali na plovidbama školskim brodom “Jadran”, koje naš Fakultet zajedno sa Mornaricom vojske Crne Gore i Ministarstvom odbrane organizuje već duži niz godina o u cilju praktične obuke naših studenata, kao i snimci sa praktičnih vježbi sa broda “Vodena kočija” ”-pojasnio je Kordić.

Kako u ističu iz Dekanata u narednom periodu planiraju da inteziviraju saradnju i sa ostalim uspješnim studentima Pomorskog fakulteta.

Dokumentarni film ,,Studenti Pomorskog fakulteta Kotor” možete pogledati na linku:

https://m.youtube.com/watch?v=6oXO5IJb2Jk&feature=youtu.be

 

U nastavku možete pročitati kratke biografije studenata koji su govorili u ovom promotivnom dokumentarnom filmu:

 

Đorđe Lakonić je osnovnu i srednju školu završio u Herceg Novom. Na Pomorskom fakultetu Kotor je 2017. godine završio osnovne primijenjene studije Nautike sa prosječnom ocjenom 10.00 („A“). Tokom studijske 2016/2017. proglašen je za najboljeg studenta Pomorskog fakulteta Kotor.

Kao najbolji student generacije Đorđe je želio da se i dalje usavršava, pa je nakon završetka primijenjenih studija i odrađene kadeture upisao akademski studijskog programa Nautika i pomorski saobraćaj koji je počeo sa radom 2017/18. godine.

Plovi kao treći oficir palube na kompaniji Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

 

Dimitrije Čvorović je osnovnu i srednju školu završio u Nikšiću. Na Pomorskom fakultetu Kotor je 2018. godine završio osnovne primijenjene studije Nautike sa prosječnom ocjenom 9,71 („A“). Nakon završetka primijenjenih studija počeo je da plovi i upisao akademski studijskog programa Nautika i pomorski saobraćaj. Plovi kao treći oficir palube na kompaniji Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

 

Isidora Jovanović je osnovnu i srednju školu završila u Baru. Na Pomorskom fakultetu Kotor je završila osnovne i specijasitičke akademske studije studijskog programa Pomorske nauke, na kojemu je 2016. godine proglašena za najboljeg studenta svog studijskog programa. Specijalističke studije završila je jula 2020. maksimalnom prosječnom ocjenom.

Tomislava Krstić je završila osnovnu i srednju školu u Kruševcu. Pomorski fakultet Kotor je upisala 2016. upisala je, gdje je uspješno završila osnovne akademske studije na studijskom program Pomorske nauke i položila sve ispite na specijalističkim akademskim studijama istog programa.

Vjeskoslav Pasković je vaterpolista, evropski šampion, svjetski viceprvak i učesnik tri Olimpijade. Završio je osnovne primijenjene studije Nautike i specijalističke primijenjene studije Politehnika u pomorstvu.

Bahrija Bajrović je završio 2008. godine četvorogodišnje studije Brodomašinstva. Radi za brodarsko klasifikaciono društvo Lloyd's Register EMEA (Marine & Offshore Field Operation Southern Germany) na području tehničkog ispitivanja,

Marija Vukmirović je završila osnoven i specijalsitičke studije Menadžment u pomorstvu 2007. godine. Radi kao rukovodilac finansijske službe u Crnogorskoj plovidbi.

Luka Kovačević je završio ovaj studijski program kao najbolji student sa prosječnom ocjenom „B“ (9.49), a u decembru 2019. godine proglašen je za najboljeg studenta Pomorskog fakulteta Kotor za 2019/20. godinu. Sredinom avgusta 2020. godine Luka je dobio priliku da se ukrca na brod kompanije MSC

Matija Rašković je završio osnovni akademski studijski program Brodomašinstvo, kao najbolji student prve generacije, sa prosječnm ocjenom 9,10 (“B“). Tokom osnovnih studija uspio je da odradi asistentski staž i stekne zvanje trećeg oficir mašine. Nakon završetka osnovnih studija je na Pomorskom fakultetu Kotor upisao master studijski program Pomorske nauke.

Teodor Šorović je završio osnovne i specijalsitičke akademske studije Pomorske nauke. Kao jedan od najboljih studenata završio je osnovne studije sa prosječnom ocjenom 9.64 (“A”), a specijalističke sa prosječnom ocjenom 9.40 (“B”). Nakon završetka specijalističkih studija, u oktobru 2020. godine, upisao je magistarske studije Pomorske nauke. Kao kadet palube plovi na kompaniji Bernhard Schulte Shipmanagement.

Nikola Marvučić je završio osnovne i master studije Elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija u pomorstvu na Sveučilištu u Dubrovniku, a u periodu od novembra 2013. do januara 2015. je bio angažovan na Pomorskom fakultetu Kotor kao stručni saradnik na grupi predmeta vezanoj za oblast Brodske elektrotehnike. Student je prve godine doktorkih studija Pomorske nauke na Pomorskom fakultetu Kotor. Plovi kao prvi oficir elektrotehnike na kompaniji Royal Caribbean International.

Nexhat Kapidani je završio osnovne i magistarske studije na Elektrotehnički fakultetu Univerziteta Crne Gore. Student je doktorskih studija na Pomorskom fakutetu Kotor. Radi kao pomoćnik direktora u Upravi pomorske sigurnosti.

Radmila Gagić je osnovne, specijalistićke i master studije završila na Pomorskom fakultetu Kotor. Plaketu Univerziteta Crne Gore kao najbolji student Pomorskog fakulteta Kotor je dobila 2011. godine. Iste godine je dobila nagradu Opštine Kotor i stipendiju Atlas fondacije kao jedan od dvadeset najboljih studenata u Crnoj Gori. Student je doktorskih studija i radi kao saradnik u nastavi na Pomorskom fakultetu Kotor.

 

Podijeli na: