Društvo

26.10.2020
388

CRNOGORSKA KUHINJA PREDSTAVLJENA NA FESTIVALU FOOD PLANET U VOJVODINI

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Srbiji učestvovali su na četvrtom festivalu nacionalnih kuhinja “Food Planet” koji je održan od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu.

Posjetioci festivala su imali priliku da se na crnogorskom štandu upoznaju sa  dijelom gastronomske ponude destinacije kroz degustaciju  tradicionalne crnogorske hrane I pića. Među kulinarskim specijalitetima na štandu bili su kačamak, priganice, sir, med, njeguški pršut i dr., a trpezu su obogatila i crnogorska vina kompanije “13. jul Plantaže” i durmitorska izvorska voda “Diva”.

Predstavljanju crnogorske turističke ponude na festivalu “Food Planet” u Novom Sadu prisustvovao je Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević koji je pozdravio prisutne, a nakon toga publici se obratio pjesnik Ljubiša Vojinović, kao i predstavnik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Stanko Popović.

Nakon pozdravnih govora, upriličen je i bogat kulturno umjetnički program, a nastupali su pjevačka grupa KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada koja je predstavila crnogorski folklor, prvakinja u recitovanju Milica Radović sa Cetinja koja je recitovala crnogorsku poeziju, a potom i Filip Đukanović koji je za publiku izveo nekoliko pjesama poznatog crnogorskog kantautora Miladina Šobića.

Međunarodni festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“ ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz cijelog svijeta, a svoju kuhinju, kulturu i tradiciju, pored Crne Gore, predstavile su i Danska, Srbija, Finska, Izrael, Indija, Meksiko, Italija, Indonezija i Jermenija.

 

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Podijeli na: