Društvo

04.05.2020
155

APRCOVIĆ POSJETIO KOTORSKE VATROGASCE

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović posjetio je danas kotorsku Službu zaštite i spašavanja kako bi im lično čestitao Međunarodni dan vatrogasaca. 

“I danas vam se zahvaljujem što ste nebrojeno puta bili naši heroji i što nas vašom plemenitošću činite ovako ponosnim. Ne samo mene, već sve Kotoranke i Kotorane. Srećan sam što ste baš vi pripadnici Vatrogasne jedinice Kotor i što sugrađani na vas mogu računati u svakom momentu“, kazao je predsjednik Aprcović. On je istakao da nijesmo ni svjesni žrtve, opasnosti, ali ni volje naših vatrogasaca da nas zaštite i sačuvaju dok ne prisustvujemo jednoj od njihovih akcija. “Imao sam priliku da prisustvujem borbi sa požarom koji je nedavno izbio na krovu palate Bjeladinović, a vi, ne znajući šta vas na toj visini čeka, uspjeli ste i tada da nas uvjerite da Kotor može računati na vas. Čestitam vam Međunarodni dan vatrogasaca u ime Opštine Kotor i svoje lično ime, sa željom da imate što manje posla“, zaključio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović. Načelnik kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić se zahvalio Predsjedniku što ih je posjetio na njihov praznik.

 “I pored svega što nas je zateklo mi se pripremamo za predstojeću požarnu sezonu. U posljednje dvije godine ipak je preovladavalo spašavanje turista koji se nađu na njima nepoznatoj lokaciji. Mi ne možemo sa sigurnošću reći da ćemo se vratiti kući nakon intervencije, ali, službenici su dobro obučeni, imaju zaštitu za koju vjerujemo da će biti još bolja. Svjesni smo prioriteta s obzirom na situaciju u kojoj smo svi i mi ćemo se tako ponašati“, kazao je Mandić. On je istakao i da se trude da koriste što manje sredstava iz budžeta, a Predsjedniku i upravi se zahvalio na brizi i pažnji koju pokazuju prema pripadnicima Službe zaštite i spašavanja, jer svaka intervencija nosi dozu rizika.Danas je među profesionalnim bio i jedan dobrovoljni vatrogasac Dragan Marković koji, iako iako nastupa za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, želi da napreduje i jednog dana bude profesionalni vatrogasac. Još jednom, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović čestitao je Međunarodni dan vatrogasaca svim vatrogascima, dobrovoljnim u DVD „Bogoljub Brezić“ Perast kao i profesionalnim u Službi zaštite i spašavanja Kotor.

Podijeli na: