Društvo

10.12.2019
166

AKTIVNOSTI CRVENOG KRSTA

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor je od 29. novembra do 6. decembra ove godine, a povodom Dana Crvenog krsta Crne Gore, posebno intenzivirala svoje humanitarne aktivnosti.

Na Dan Crvenog krsta Crne Gore (29. novembra) volonteri su u užem gradskom jezgru dijelili flajere i govorili o misiji i aktivnostima ove nezavisne, humanitarne organizacije.

Sekretarka Anet Marović, uz čestitku svim “crvenokrstašima” Crne Gore, pričala je o istorijatu, načelima i aktivnostima najveće volonterske organizacije na svijetu. Istog dana, počela je i raspodjela hrane i higijenskih proizvoda za 85 najugroženijih porodica. Dan kasnije dijeljeni su paketi robe u Domu Crvenog krsta u Škaljarima.

Međunarodni Dan borbe protiv AIDS-a obilježen je 01. decembra ispred glavnih gradskih vrata. Volonteri ove organizacije su dijelili flajere sa najosnovnijim podacima o AIDS-u, a u prostorijama Crvenog krsta aktivisti iz Kluba za prevenciju narkomanije održali su predavanje o AIDS-u i bolestima zavisnosti.

Volonterke su, dan kasnije, posjetile dječije odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru i tom prilikom mališanima uručile prigodne pakete dječije robe i igračaka. Aktivisti ove organizacije su sa članovima kotorskog Udruženja paraplegičara obilježili 3. decembar-Svjetski dan osoba sa invaliditetom. Obilježen je i Svjetski Dan volontera 5. decembar.

“Posljednjeg dana, u okviru obilježavanja Dana Crvenog krsta,  bilo je veoma dinamično. Uz podjelu paketa hrane i higijenskih proizvoda, učenici Srednje pomorske škole Kotor-špediterski smjer, sa nastavnicama Katjom Nikolić i Slavicom Rajman, su posjetili prostorije Crvenog krsta i upoznali se sa radom i djelovanjem naše organizacije”, saopšteno je danas Radio Kotoru iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor.

 

Podijeli na: