Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

11.06.2024
682

POMORSKI FAKULTET KOTOR I LUKA KOTOR AD REALIZOVALI TRI STUDIJSKE POSJETE KRUZERIMA

U okviru saradnje Pomorskog fakulteta Kotor i Luke Kotor AD, u protekle dvije sedmice organizovane su tri posjete novoizgrađenim kruzerima za studente studijskih programa Nautika i pomorski saobraćaj, Brodomašinstvo, Pomorska elektrotehnika, i Menadžment u pomorstvu i logistika. Uz doc. dr Miroslava Vukičevića koji je organizovao grupe studenata za navedene posjete, priliku da posjete kruzere imali su i kolege saradnici na stručnim predmetima, kao i osoblje angažovano u okviru fakultetskog Centra za obuku pomoraca.

Studenti i zaposleni Fakulteta posjetili su kruzere Aidablue, Vista i Seven Seas Grandeur.

Studenti su bili srdačno dočekani od strane posade broda koja je s njima nesebično dijelila svoje znanje i iskustvo.

Posjete su obično počinjale na komandnom mostu, gdje su oficiri palube detaljno upoznavali studente sa radom navigacionih sistema i osnovnim principima upravljanja brodom, te sigurnosnim procedurama.

Nakon toga, studenti su imali priliku da posjete salone i druge javne prostore na brodu. Na taj način, imali su uvid u plovidbu i svakodnevni život na ovim impozantnim plovilima iz perspektive i posade i putnika. Takođe, studenti su obišli i mašinski kompleks, gdje su im članovi posade predstavili mašinske sisteme i tehnologije, te strpljivo odgovarali na sva studentska pitanja.

Posade navedenih kruzera iskazali su zadovoljstvo zbog interesovanja i angažmana studenata i svojih budućih kolega, naglašavajući značaj praktične nastave u njihovom obrazovanju i budućoj karijeri.

Rukovodstvo i nastavno osoblje Pomorskog fakulteta Kotor izražava veliku zahvalnost Luci Kotor i alumnistima Pomorskog fakulteta Kotor: Borisu Smoloviću, Dragoslavu Jovanoviću, Dejanu Gopčeviću i Zoranu Brkoviću,  koji su dali svoju ličnu podršku organizaciji ostvarenih posjeta. Takođe veliku zahvalnost dugujemo i posadi kruzera na ukazanom gostoprimstvu i profesionalnom pristupu, a koji su za naše studente izdvojili i dio svog slobodnog vremena.  

(Univerzitet Crne Gore)

Podijeli na: