Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

24.11.2019
846

OO CRVENI KRST KOTOR - SOLIDARNOST NA DJELU

1A1A0AAVOLONTERI 231119Crveni krst Crne Gore u saradnji sa kompanijama "Voli", "Aroma" i "Idea", i ove godine je organizovao akcije "Solidarnost na djelu" odnosno "VAŠE MALO, NEKOME PUNO".

"Akciju prikupljanja hrane i sredstava za higijenu, za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori, smo počeli prošle subote, 16. novembra u kotorskim marketima "Idea" ( kod kružnog toka), i "Aromi" (u dobrotskom naselju Plagenti ). Iako nam vrijeme nije išlo na ruku sakupila se pristojna količina hrane, a sredstava za higijenu bilo je nešto manje. U ove dvije akcije učestvovalo je 23 volontera, iz kotorske Gimnazije i osnovci iz škola "Njegoš"i "Narodni herojSavo Ilić".
Juče, 23. novembra sakupljanje smo nastavili u "Voliju" na Radanovićima i "Aromi" u Škaljarima. U ovoj drugoj akciji učestvovalo je 26 volontera, učenika kotorske Gimnazije, kao i osnovnih škola "Njegoš", "Savo ilić" i "Nikola Đurković". Sakupljeno je dosta više hrane, a bilo je više i sredstava za higijenu. Hvala svima. Veliko hvala i ljubaznom osoblju marketa koji su zajedno sa volonterima uložili puno truda da bi motivisali građane, a samim tim podigli nivo akcije i da bi ista bila što uspješnija. Sa osmjehom na licu djelili su flajere i pozivali kupce da svojim donacijama pomognu.
Rezultatima akcija smo više nego zadovoljni.
Distribucija sakupljene hrane će se vršiti na osnovu spiskova socijalno najugroženijih porodica u opštini, u danima Crvenog krsta Crne Gore od 29.11. do 06.12. 2019.god.
Obavještavamo korisnike da će biti uredno pozvani kako se ne bi nepotrebno stvarala gužva.
Još jednom bi zahvaljujemo mladim volonterima, osoblju marketa, a posebno građanima koji su pomogli najugroženije.
I ovaj put se pokazalo da smo Grad sa humanim ljudima", navodi se u saopštenju OO Crveni krst Kotor.{gallery}1a1a0aacrvkrst2311{/gallery}

Podijeli na: