Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

21.11.2019
1104

PROSLAVA DANA ŠKOLE I MJESNE ZAJEDNICE RISAN

1a1a0aaskola risan2111Svečanost povodom proslave Dana OŠ "Veljko Drobnjaković" i Dana MZ Risan, održana je jueč u okviru programa obilježavanja Dana opštine Kotor.

Tema priredbe bila je narodna tradicija, pa je i program usklađen, prepunn folklornog kolorita, muzike i plesa.
Pozdravljajući prisutne direktorica ove obrazovne ustanove Slavka Mirković je kazala da je risanska škola iznjedrila mnoga značajna imena iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja.

,,Nadamo se i vjerujemo da nove generacije mogu mnogo boje i više. Nadamo se da će nove generacje, okićene medaljama sa mnogobrojnih takmičenja, krenuti već utabanim stazama uspjeha učenika ove škole. Upjehe ne bi mogi postići bez podrške nastavnika, koji kontinuirano rade na svom usavršavanju, prateći savremene nastavne tokove, posjećujući mnoge seminare i obuke, kako bi bii u korak sa savremenim obrazovnim procesom. U narednom periodu ćemo nastojati da sve prioritete definišemo u skladu sa finansijskim mogućnostima i potrebama škole. Kontinuirano ćemo ulagati u naš hram znanja, jer najbogatiji resurs su mladi ljudi, a naša najveća investicija će biti ulaganje u njihovo znanje", naglasila je Mirković.
Ispred MZ Risan obratila se Biljana Mršić.{gallery}1a1a0aadanskolerisan{/gallery}


"Vraćajući se na istoriju Risna sagledavamo sudbine, navike i posebnosti njihovih žitelja. Njihovu odbrambenost i veliku energiju, da otvare ono što žele i izdrže svakojake udarce života. Naročito u dramatičnim vremenima, ispunjenim opasnostima, što je ponekad svaralo jednu vrstu epske atmosfere, oslobodilačke ili slobodarske u kojoj su na cijeni bili hrabrost, odgovornost i nesebičnost. Na te etičke vrijednosti podsjećamo se danas, nakon 75 godina. Sjećanjima odajemo zahvalnost i poštovanje, svim žrtvama Drugog svijetskog rata i onim preživjelim iz Bokokotorskog zaliva i regiona", dodala je Mršić.
Uručene su i nagrade najboljim učenicima. Diplomu ,,Luča" dobili su Anja Memedovski i Marko Guveljić, dok je za učenicu generacije 2018/19 godine nagrađena Anđela Krivokapić.
Za odličan uspjeh i primjerno vladanje u osmom razredu za prethodnu školsku godinu nagrađeni su učenici : Jovana Subotić, Lena Kovačić, Maša Odalović, Nikola Jovanović, Anđela Krivokapić i Mia Ćatović.
Uručene su i nagrade iz fonda Anke i Lazara Drobnjakovića najboljim učenicima iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, a nagrade su dobili: Darija Guberinić (6. razred), Sonja Radović (7. razred), Vidak Mršić (8. razred) i Jovana Subotić (9. razred).
Uručene su i zahvalnice institucijama i organizacijama koje su pomogle organizovanje ove proslave, a Anka Perović je ispred UBNORA-a i antifašista Crne Gore uručila nagrade učesnicima na literalnom konkursu ,,Vječna luča Crne Gore", Milanu Samardžiću i Božani Vidović, kao i nagradu za osvojeno drugo mjesto Jovani Subotić.

Podijeli na: