Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

21.11.2019
1030

DAN RADIO KOTORA - OBRAĆANJE VD DIREKTORKE VJERE BANIĆEVIĆ

1a1a1avjerab2111

Uvaženi sugrađani i sugrađanke, dragi slušaoci,

Danas proslavljamo trideset drugi rođendan naše medijske kuće, što predstavlja lijep povod za novu rođendansku radio priču koja je rezultat našeg zajedničkog rada u oblasti informisanja, budući da smo pređeni put ostvarili uz vašu podršku i povjerenje, uz vaše učešće i vašu pažnju. Ono što nam je zajedničko je nastojanje da ispratimo našu prisutnost u gradu i grad u nama, da odmjeravamo naš udio u onome što čini život grada, a upravo je gradskom radiju zadato da ta uzajamna osluškivanja, događaja u vremenu, prati i bilježi.
Cijeneći, prije svega, vašu podršku koju nam pružate tokom dugog niza godina trajanja gradskog radija, osnaženi vašim povjerenjem, na zajedničkom smo putu ostvarenja svih zadatih ciljeva. No, krenimo redom...
Dakle, stekli su se uslovi za realizaciju projekata predstavljenih dokumentom Predlog programskih obaveza Lokalnog javnog emitera "Radio Kotor" DOO za 2018-2020. godinu, koji je, osim programskih obaveza, definisao i tehničke pravce razvoja naše medijske kuće, a to su:
- Izrada novog multimedijalnog portala (realizacija - novembar 2019. godine).

- Nabavka nove emisione opreme na releju Vrmac (zamjena predajnika, antenskog sistema, filtera). Ukupna vrijednost investicije je 10.000,00 eura . Rok za realizaciju ove investicije je 31. decembar 2019. godine.
Cilj instaliranja nove emisione tehnike je bolja pokrivenost signalom sa frekvencije 99,0 MHz (lokacija Vrmac), čime se u potpunosti završava zamjena stare emisione opreme na pomenutoj lokaciji. U skorije vrijeme, podsjećamo, u avgustu 2014. godine, zamijenjen je link (uložena novčana sredstva 7.500,00 eura).

- Inicijativa za dobijanje odobrenja za treću frekvenciju (zahtjev za emitovanje programa Radio Kotora sa lokacije Obosnik, odnosno Luštica).
Cilj je proširenje pokrivenosti signalom Radio Kotora, čime bi u potpunosti bila obuhvaćena zona čujnosti programa na području naše opštine, ali i na širem području Boke Kotorske. Vrijednost ove investicije je 15.000,00 eura, a planirani rok za realizaciju je tok 2020. godine.
Savremenom tehničkom opremljenošću, usklađeno sa pogodnostima tehnološkog napretka, Radio Kotoru se, u cilju proširenja zone pokrivanja, obezbjeđuje bolja čujnost programa, što će se, realizacijom navedenih zacrtanih strateških ciljeva njegovog budućeg razvoja, vrlo uskoro realizovati.


Podsjećanja radi, Radio Kotor je tokom 2017. godine u potpunosti zamijenio studijsku i radijsku opremu (vrijednost investicije 20.000,00 eura), te nakon vraćanja dugova Radio Kotora u iznosu od 28. 163,49 eura, za period od 2010-2013. godine, od 01.09. 2017. godine, bilježimo pozitivan poslovni rezultat.
Značajna sredstva izdvojili smo kako bi obezbijedili bolje i kvalitetnije uslove za izvođenje procesa rada, te samim tim i za emitovanje programa.
Dakle, uvaženi sugrađani, od 21. novembra 1987. godine kreiramo i emitujemo program uvjereni da se samo predanim, odgovornim i posvećenim radom, profesionalnim djelovanjem i angažmanom, usklađeno sa obavezama koje su nam povjerene, postižu rezultati na planu istinitog i objektivnog informisanja.
Ambicije naše medijske kuće podjednako su usmjerene ka visokim novinarskim standardima i izgradnji društva dijaloga, kulture i tolerancije, kakav dolikuje drevnom gradu Kotoru, ali i prema uspostavljanju, uvođenju i primjeni novih modela i plasmana informacija posredstvom savremenih tehničkih platformi koje će, sigurni smo, biti samo jača potpora Radio Kotoru.
Posebnu zahvalnost dugujemo našem Osnivaču, Opštini Kotor, što je značajnim novčanim sredstvima podržala tehnička unapređenja rada naše medijske kuće.
Poštovani sugrađani, Radio Kotor je vaš medij. Dužni smo da proizvodimo i emitujemo radijske programe sa informativnim, kulturnim, umjetničkim, obrazovnim, naučnim, dječjim, zabavnim, sportskim i drugim programskim sadržajima, kojima se obezbjeđuje ostvarivanje prava i interes građana i drugih subjekata u oblasti informisanja.
Dugujemo zahvalnost svima vama, koji nas pratite posredstvom frekvencija 95,3 i 99,0 MHz, kao i putem sajta Radio Kotora. I ubuduće ćemo se truditi da ime grada Kotora, koje s ponosom nosimo, časno i dostojno predstavljamo.
Ovom prilikom, zahvaljujemo se svim institucijama koje saradnjom sa našom medijskom kućom doprinose istinitom i objektivnom informisanju građanki i građana opštine Kotor.
Dakle, da bismo u godini kada proslavljamo trideset drugi rođendan vašeg i našeg radija, nastavili da ispisujemo buduće radijske priče, na kraju ovogodišnjeg obraćanja, upućujemo vam pozdrave do narednog rođendana Radio Kotora, kada će se u zbiru sljedećih i novih, pronaći i ova, radijska, trideset druga, koju danas slušamo, jer Radio Kotor je, prije svega i iznad svega, svjedok i hroničar dešavanja u vremenu grada. Zato mu vjerujemo. Zato ga volimo i poštujemo.
Poštovani sugrađani i sugrađanke, koristim ovu priliku da vam u ime zaposlenih i saradnika Radio Kotora, kao i u svoje lično ime, čestitam Dan opštine Kotor, a vjernicima Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

Podijeli na: