Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

11.11.2019
713

KOTORU NAJVEĆI PROJEKAT U ZDRAVSTVU CRNE GORE FINANSIRAN SREDSTVIMA EU

1A1A0AABOLNICA FOTO FOND ZDRAVSTVA CGOdlukom zajedničkog tehničkog programskog odbora, na javnom konkursu za Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gora prihvaćen je i projekat akronima TELE.DOC, odnosno „Inovativne upravljačke prakse kod trauma i povreda za poboljšanje uslova liječenja pacijenata u prekograničnom području" – saopšteno je iz Opšte bolnice Kotor.

Kako navode, nosilac projekta je Opšta bolnica u Kotoru, a partneri su Opšta bolnica Dubrovnik, Javna ustanova Kantonalna bolnica "Dr Safet Mujić" Mostar i Opština Kotor.

" U oštroj konkurenciji od 161 projekta prihvaćeno je njih 30, a u prioritetnoj osi 1 „Unaprjeđenje kvalitete usluga u zdravstvu i socijalnoj zaštiti" tek 8 projekata, među kojima je i TELE.DOC. Samo dva projekta u toj komponenti imaju nosioce iz Crne Gore. Cilj projekta je nabavka savremene medicinske opreme za poboljšanje uslova liječenja pacijenata sa traumama. Takođe, cilj projekta je unaprijediti znanja i vještine osoba koje rade u službama bolničkih trauma, te bolje povezivanje zdravstvenih stručnjaka putem telemedicinske opreme. Projektom će se takođe nabaviti i plovilo za spašavanje unesprećenih i intervencije na moru. Ukupna vrijednost projekta je 1.155.417,62 Eura, a od kojih 85%, odnosno iznos od 983.104,96 eura sufinansira ovaj EU program. Tačan iznos odobrenih sredstava biće određen do potpisivanja ugovora, u narednom periodu. Ovo je za Opštu bolnicu Kotor, i ukupno za čitav naš zdravstveni sistem ,značajna vijest jer se radi o ,do sada, najvećem odobrenom projektu od strane EU u sektoru zdravstva ,čiji je nosilac jedna zdravstvena ustanova iz Crne Gore. Realizacija projekta očekuje se početkom 2020. godine, a projekat će trajati 24 mjeseca" – navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor Opšte bolnice Kotor prim. dr Ivan Ilić. (Foto - Fond zdravstva CG)

Podijeli na: