Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

10.11.2019
426

ODRŽANO DONATORSKO VEČE FA NIKOLA ĐURKOVIĆ

1a1a0aafolklor0911Folklorni ansambl ,,Nikola Đurković" ove godine obilježava deset godina postojanja i aktivnog rada, a program proslave rođendana započet je održavanjem Donatorske večeri koja je sinoć organizovana u Domu kulture u Škaljarima.

Sredstva prikupljena na Donatorskoj večeri namijenjena su za kupovinu novih narodnih nošnji i pripremu za jubilarni godišnji koncert u decembru.

Prisutni su imali priliku da kupe djelove crnogorske narodne nošnje čijom se izradom bavi Marina Bulatović iz bjelopoljskog nevladinog udruženja "Niti od zlata" (saradnica kotorskog ansambla) i brendirane proizvode ,,Đurkovića", dok je donatorska kutija već danima u prostorijama Doma kulture.

Prisutnima se obratio direktor ansambla i koreograf Predrag Šušić.{gallery}1a1a0aafolklor0911{/gallery}

On je kazao da su upravo emocija i ljubav prema folkloru, druženja u sali i turneje, tek sad nakon deset godina prikazani u pravom svijetlu.
,, Izgradili smo jedan pozitivan duh, kada se taj fluid sa scene usmjeri prema publici, onda je to onaj pravi amaterizam kojim se možemo pohvaliti. Nakon deset godina imamo preko 200 nošnji , a krenuli smo od nule, imamo preko 250 članova i sedam sekcija. Jedino što nismo promijenili za deset godina je sala u kojoj vježbamo" – rekao je Šušić najavljujući tri koncerta u narednih mjesec i po.
Kako je najavio, prvi će biti u petak 15. novembara. " Tada će naša ženska grupa zajedno sa KUD-om "Mijat Mašković" i ženskom dječjom klapom"Primorkinje" prirediti koncert izvornih narodnih pjesama. Za 14. decembar je planiran koncert izvođačkog ansambla, dok za 26. decembar pripremamo koncert dječjih ansambala" – rekao je Šušić dodajući da se nada kako će na najavljenim koncertima pokazati publici koliko su napredovali.
Prikazan je i video zapis kojim je predstavljen rad Folklornog ansambla ,,Nikola Đurković" kroz deset godina postojanja.
Program je vodila Karolina Radulović, a u muzičkom dijelu programa nastupili su Milan Rili i Tina Cimbaljević.

Podijeli na: