Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

07.11.2019
937

NA NAJNOVIJOJ SERIJI BRODOVA MSC-a KOMPLETNA POSADA IZ UKRAJINE

1a1a0aamscoscarMediteranska brodarska kompanija (MSC), jedan od najvećih kontejnerskih “linijaša” na svijetu, koja upošljava brojne crnogorske i pomorce sa gotovo svih meridijana, uveliko obnavlja flotu najsavremenijim brodovima.

Ovog ljeta MSC će preuzeti pet brodova sestrinskih kompanija iz južnokorejskog brodogradilišta, nosivosti 23.656 TEU (Jedan TEU predstavlja kapacitet robe standardnog ISO kontejnera), a posada će biti angažovana iz Ukrajine, prenosi portal Udruženja pomorskih kapetana Crne Gore (http://captainsmontenegro.me/).

Jedan od brodova MSC Nela biće registrovan na MSC Shipmanagement Limited, Kipar.

Generalni direktor i izvršni direktor grupe, Prabhat Jha, u ime kompanije je izrazio zahvalnost ukrajinskim pomorcima za njihovo povjerenje, odanost i naporan rad na floti MSC.  „Naša kompanija je osnovala filijalu u Ukrajini prije 11 godina i prvo smo postavili ukrajinske pomorce na mala plovila sa približnim teretnim kapacitetom od 2000 TEU“, prokomentarisao je.

„Od tog vremena kancelarija u Odesi ispunila je sva očekivanja, a ukrajinski pomorci su se pokazali kao kvalifikovani stručnjaci svog zanata. Tada je MSC Shipmanagement počeo da ulaže u stručno usavršavanje Ukrajinaca, kao i da razvija niz sofisticiranih vještina i kvaliteta lidera. Takođe smo pomorce upoznali sa načinom rada kompanije i pokušali da formiramo jednu veliku porodicu. Zaista smo zadovoljni kohezijom i srdačnim odnosima koji su uspostavljeni između priobalja i pomoraca”, kazao je Prabhat Jha

U decembru kompanija MSC će za tri novoizgrađena broda u Koreji, nosivosti 14 000 TEU, osoblje angažovati posredstvom kompanije MSC Creving Services Ukraine.

MSC Nela “dragulj flote”, dužine 400 m, širine - 61 m i gaz - 16 m, sa 100% ukrajinskom posadom ploviće na liniji iz luka Kine preko Sueckog kanala ka Sjevernoj Evropi i nordijskim zemljama.

Mega kontejner je pun tehnoloških novena, a pored motora na električni pogon, opremljen je sistemom za čišćenje ispusnih gasova u skladu sa zahtjevima konvencije IMO 2020.

Brod je takođe opremljen novom opremom za sigurnost tereta u slučaju požara.

Ipak, Nela nije i rekorder MSC-a u pogledu nosivosti jer je kompanija tokom 2015. godine preuzela MSC Oscar (19 224 TEU), koji je dobio titulu najvećeg broda za prevoz kontejnera.

(Foto - https://www.hafen-hamburg.de/)

Podijeli na: