Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

04.11.2019
604

VUJOVIĆ: PRELIJEPI UTISCI IZ SPLITA

1A1A0AARATKOVUJOVICNedavno je u Splitu predstavljena knjiga "Prvoplastika", autora Marija Garbera, kojom je obilježen jubilej, trideset godina od trijumfa Jugoplastike u evropskom finalu košarkaškog Kupa šampiona, kada su Splićani u savladali veliki Makabi.

Promociji je prisustvovao i naš sugrađanin Radovan Vujović, inače dugogodišnji navijač splitskih klubova Hajduka i Jugoplastike.

„Sa suprugom Ljiljom i sinom Petrom bio sam na jednoj prelijepoj manifestaciji,povodom uspjeha, zbog kojeg smo bili presrećni,jer je bio neočekivan.Bili su tu legendarni trener Božidar Maljković,koji uživa veliki ugled u Splitu, zatim igrači Rađa ,Sobin i drugi,te članovi uprave ekipe sa Gripa. Kupili smo knjigu i zaista je izvanredna".

Vujović je iskoristio boravak u Dalmaciji da prisustvuje i promociji filma „Ivanova Igra",koji govori o legendi hrvatskog i jugoslovenskog fudbala Ivanu Gudelju.

„Film je odličan,traje oko sat vremena,a na njemu se radilo tri godine. Zna se ko je bio Ivan Gudelj. Projekciji su prisustvovale i mnoge fudbalske legende bivše Jugoslavije, kao što su Vladimir Petrović Pižon,Miloš Drizić,kao i čuveni sportski komentator Milojko Pantić".

Pitali smo Radovana Vujovića,odakle tolika ljubav prema Hajduku i Jugoplastici, koji su u sportu bivše Jugoslavije, ostavili itekako veliki trag: „Rođen sam u zemlji,koja nije bila opterećena politikom,ni ko je katolik, ni ko je pravoslavni,Hrvat ili Srbin.Ja i moji prijatelji smo navijali,neko za Hajduk, neko za Dinamo, Partizan, Crvenu Zvezdu.Zavolio sam Hajduk i Jugoplastiku od malena i to je tako ostalo do danas".{gallery}1a1a0aARATKOHAJDUK19{/gallery}

Vujović kaže da u Tivtu postoji Udruženje navijača Hajduka i da brojnost i posjeta utakmicama u Splitu, uveliko zavisi i od rezultata, koji klubovi iz grada pod Marjanom postižu.

Govoreći o brojnim sportistima iz Crne Gore koji su igrali u splitskim ekipama,Vujović posebno ističe košarkaše Duška Ivanovića i Luku Pavićevića, kao i što se vaterpola tiče Mirka Vičevića,a poznato je da su i brojni fudbaleri odavde,nosili dres popularnih „bilih".

„Čak su me jednom prilikom u Splitu i „pomiješali" sa Duškom Ivanovićem,kada su čuli crnogorski dijalekat,misleći da sam on", uz osmjeh govori Radovan.

Podsjetimo, da je prije desetak godina u Kotoru u sali Gimnazije i Pomorske škole u Dobroti,odigrana revijalna utakmica veterana Bokelja i Hajduka, u kojoj su Splićani bili bolji sa 4-1,iako rezultat nije bio u prvom planu,već druženje bivših asova dva kluba.

Podijeli na: