Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

29.10.2019
395

DIREKCIJA: OD SIGNALIZACIJE DO SANIRANJA PLOČNIKA

1a1a0mrdakKako nam je saopšteno iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, aktivnosti u ovom gradskom preduzeću su brojne.

Među njima su obilježavanje horizontalne signalizacije, vađenje korjenja uništenih palmi, saniranje pločnika i parapeta te priprema za realizaciju brojnih aktivnosti koje su dio plana i programa ovog gradskog preduzeća.

Prema riječima direktora Zorana Mrdaka, obilježavanje horizontalne signalizacije koje je u toku bilo je neophodno iako vremenski uslovi u ovom dijelu godine ne pogoduju realizaciji pomenutih radova.

"Bilo bi bolje da se radilo ljeti kada su tempereature visoke. Sada se radovi mogu izvoditi samo u periodu od 9 do 16 sati jer im vlaga ne pogoduje, ali je činjenica da smo signalizaciju morali osvježiti i dopuniti zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju" – objašnjava Mrdak za Radio Kotor.

On podsjeća i na radove na vađenju korjenja uništenih palmi.

"Priprema se sadnja u Risnu, uz istovremeno one na nabavci i sadnji za lokalitete u Risnu i u Kotoru. To je jedna široka aktivnosti u okviru koje smo imali i donaciju. Komapnija YU Briv je u sardnji sa Komunalnim preduzećem poslove odradila na vrlo kvalitetan način i vjerujem da su Rišnjani i Peraštani zadovoljni obavljenim u ovom dijelu opštine" – kaže Mrdak.{gallery}1a1a0aadirekcija2910{/gallery}


Intenzivno se, navodi, radi na održavanju, rekonstrukciji i proširenju javne rasvjete. "Takođe, saniraju se pojedini parapeti na području kotorske opštine - u okviru našeg obaveznog programa, ali i po sugestiji sugrađana. U saradnji sa Komunalnim preuzećem se uređuju zelene površine, čiste se bujični kanali uz pojačanu aktivnost čišćenja na svim lokalitetima u gradu. Pothodnik kod Doma zdravlja je uređen, a u planu je i uređenje pothodnika kod Osnovne škole "Nikola Đurković" u Radanovićima. Počeli smo sa nasipanjem jednog od puteva u Donjem Grblju, očekujemo početak asfaltiranja i nekih drugih puteva, sanirali smo pločnike na više lokacija u Risnu, a radovi na gumnu u Morinju su završeni " – kaže Mrdak.
Na pitanje naših slušalaca, kada će biti saniran pločnik uz autobusko stajalište preko puta gradske pijace, Mrdak odgovara da će ovaj posao uskoro biti završen. "Sugestija je definitivno na mjestu, dat je nalog i u narednom periodu ćemo se potruditi da saniramo pločnik" – kaže Mrdak.
On ističe da je u planu niz različitih aktivnosti. " Za sjutra je zakazan sastanak Savjeta Direkcije. U pripremi je tridesetak investicionih odluka i tendera. Dakle, intenzivno smo radili i po pitanju stvaranja uslova za nastavak onih aktivnosti koje su dio plana i programa rada za ovu godinu" – zaključio je Mrdak.

Podijeli na: