Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

22.10.2019
629

VIČEVIĆ: KOTORSKI VATERPOLO IMA BUDUĆNOST

1a1a0aamirko vicevic i dule„Kotor može imati vrhunske vaterpoliste i najbolje igrače svijeta za uzrast od 10 do 15 godina", kazao je gostujući u emisiji ,,Razgovori nedjeljom", dugogodišnji proslavljeni vaterpolista i trener Mirko Vičević.

„Moramo najprije da dođemo do njih. Naše je da ih pronađemo, a to je zadatak svih nas koji smo aktivni u ovom sportu, da prepoznamo najbolje. Ponovo možemo imati pobjedničku ekipu i evropsku i svijetsku, ali je neophodno stvoriti adekvatne uslove. Prioritet je imati vrhunski objekat, a iza klubova mora stati i grad i država. Moramo krenuti od osnove i steći uslove da se djeca dodatno animiraju. Prohtjevi današnje djece su daleko veći nego kada smo mi počinjali da treniramo. Kada budemo u stanju da im odgovorimo na njihove zahtjeve, imaćemo kvalitetne ekipe", rekao je Vičević.

On je ukazao na činjenicu da se osipa podmladak kotorskih vaterpolista.

,,Prvi tim nam je sastavljen od juniora, jer nemamo potrebu za starijim igračima. Tu se već lome neka sportska koplja, sve druge aktivnosti su privlačnije od sporta. Svjedoci smo da danas mnogo toga mladima privlači veliku pažnju i zato se najprije odriču sporta", pojašnava Vičević.


Osim problema sa podmlatkom, kotorski vaterpolo izgubio je i publiku. ,,Siguran sam da postoji mogućnost 'oporavka' ako najprije privučemo djecu i ako to ponovo postane 'kotorska priča' sve će se nadoknaditi. Imamo šansu da budemo ponovo na vrhuncu. Imaćemo pun bazen i Kotorane za zapisnički sto kao i sudije, delegate i sportske radnike", rekao je Vičević, dodavši da se nada da će se bazen konačno završiti u trećoj godini od početka radova.
,,Potreban nam je objekat u kojem ćemo početi ponovo da treniramo, a ubrzo zatim, uz zvuke Gradske muzike, vjerujem i proslaviti dobre sportske rezultate", zaključio je Vičević.

Podijeli na: