Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

22.10.2019
566

JEDRILIČARI LAHORA USPJEŠNI NA REGATI U HERCEG NOVOM

1a1a0alahor211019Na regati "Kup oslobođenja Herceg Novog 2019" za klase Optimist i Laser u organizaciji JK "Jugole Grakalić", proteklog vikenda trijumfovali su jedriličari kotorskog "Lahora" i tivatskog "Delfina".

Odrađene su četiri regate po veoma sunčanom vremenu i južnom vjetru jačine šest čvorova, saopšteno je iz Jedriličarskog saveza Crne Gore.

U klasi Optimist u generalnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Pavle Musić, drugo Viktor Lesjak i treće Petar Klakor, svi iz JK Delfin. Viktor je prvi, a Petar drugi u konkurenciji do 12 godina, treći je Andrej Drakulović, jedriličar JK Lahor. U konkurenciji djevojčica prvo mjesto osvojila je Vanja Strahinja, JK Lahor, drugo Nikolina Klakor, JK Delfin i treće Nina Strahinja, JK Lahor.

Nikola Golubović, JK Delfin, prvi je u klasi Laser 4.7. Robert Moris, JK Jugole Grakalić je drugi, a treći je Vasilije Kurbanović, JK Delfin. U klasi Laser radial prvo mjesto osvojio je Danilo Jončić, drugo Stefan Anđelić obojica iz JK Delfin, treće mjesto osvojio je Luka Ognjanović iz JK Lahor.

U klasi Laser radial jedrio je Luka Ognjanović i zauzeo treće mjesto.{gallery}1a1a0alahor221019{/gallery}


U klasi Laser 4.7 nastupali su Miloš Vujović i Daniel Waldegg, koji su ostali bez podiuma u konkurenciji od osam jedrilica.
U klasi za najmladje Optimist nastupali su :
Andrej Drakulović
Romina Racković
Nina Strahinja
Vanja Strahinja
Helena Dabetić
Iv Frolov
Marin Čižek
Antonija Franović
Martin Krivokapić
Petra Waldegg

Najbolji rezultat u generalnom plasmanu ostvario je Andrej Drakulović koji je regatu završio na četvrtom mjestu i osvojio bronzanu medalju do 12 godina.
Vanja Strahinja je odličnim petim mjestom osvojila zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji, dok je njenja starija sestra Nina uzela bronzanu.
Do kraja godine u kalendaru su predviđene još dvije regate za sportske klase, u Kotoru 16. i 17. i u Tivtu 23. i 24.novembra.

Podijeli na: