Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

17.10.2019
414

PRIZNANJE SPORTISTI VIČEVIĆU, KOTORU I CRNOJ GORI

1a1a0aasudjicivicevicProslavljeni crnogorski vaterpolista i trener Mirko Vičević izabran je u Kuću slavnih. Tim povodom, danas je u kabinetu predsjednika Skupštine Opštine Kotor održan prijem za Vičevića. Predsjednik SO Kotor Jovo Suđić uručio mu je, u ime građana Kotora, priznanje za postignute rezultate, koje predstavlja, kako je istakao, najveće priznanje koje je ikada dobio jedan crnogorski sportista.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što se danas nalazim na mjestu sa kojeg mogu gospodinu Vičeviću da uručim ovo veliko priznanje" –kaže Suđić.

Prema njegovim riječima ovo predstavlja veliko priznanje ne samo za grad Kotor, nego cijelu Crnu Goru i šire, te za cjelokupan vaterpolo sport Evrope i svijeta.

"Mali je broj ljudi koji su dobili ovo visoko priznanje, a gospodin Vičević predstavlja sportsku kuću vaterpola od osnivanja vaterpolo kluba na ovom prostoru" – kazao je Suđić, uručivši Mirku Vičeviću priznanje kao "znak sjećanja na njegovu kompletnu porodicu koja je sav svoj život posvetila sportu, prije svega vaterpolu".

Zahvalivši se predsjedniku SO Kotor Jovu Suđiću na uručenom priznanju, Vičević je rekao:

{gallery}1a1a0aavicevicisudjic{/gallery}

"Izuzetno mi je drago da prvo priznanje nakon ove vijesti primim u rodnom gradu. Uvijek sam bio veliki igrač i veliki Kotoranin, za vrijeme svoje karijere.
To priznanje je stiglo sada, a ja sam van kapice već 12 godina. Ali Kotoranin sam od rođenja, pa do zadnjeg dana. I u kurikulumu svih ostalih sportista koji su svjetske veličine, nisam primjetio da je iko dobio ovo priznanje. A svi su oni sigurno bili dobitnici nagrada u svojim mjestima. Ja sam pored svjetskih i olimpijskih medalja, bio tri puta najbolji sportista svoga grada Kotora i Crne Gore. Posebno mi je drago da sam to danas primio i uvijek ću to isticati sa ponosom, nadam se na čast svih nas, da biti Kotoranin to je velika čast, a biti uspješni vaterpolista pogotovo" – zaključio je Vičević.

Podijeli na: