Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

04.10.2019
295

SPORSTKI DAN

1a1a0aasportskidan19Javna ustanova Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor u saradnji sa Ministarstvom sporta i Rukometnim savezom Crne Gore organizovao je Sportski dan, na terenu Osnovne škole „Njegoš" na Benovu.

Sportski dan je organizovan u dva segmenta: tribinu i pokazni rukometni trening. Na tribini su o značaju sporta za djecu i mlade govorili profesionalni sportisti i proslavljeni rukometni reprezentativci, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i rukometni trener mlađih generacija Suzana Lazović. Cilj Sportskog dana bio je skretanje pažnje na značaj sporta i zdravih stilova života u razvoju djece i mladih, sa posebnim akcentom na značaj rukometa u crnogorskom sportu.

Prije početka tribune, prisutnima se obratio Budimir Vukićević, predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, koji je najavio nove sportstke discipline u školskom sportu.
"Nova disciplina u školskom sportu je mini rukomet. Pored toga biće atletika, košarka, odbojka, rukomet za starije razrede, fudbal za mlađe razrede od drugog do petog razreda osnovnih škola". – najavio je Vukićević.
Vukićević je pozvao učenike da uzmu učešća u školskom sportu i da iskoriste tu priliku da se nađu na državnom prvenstvu.{gallery}1a1a0aasportskidan{/gallery}

Miloš Lalević, generalni direktor Direktorata za sport osvrnuo se na rad resornog Ministarstva za sport i mlade.
"Školski sport je započet negdje u maju 2017. godine kada je u pitanju Ministarstvo sporta i mladih. Mnogo duže postoji u okviru Školskog sportskog saveza. Imam jedan zaista jako važan podatak da prenesem. Preko 70 škola učestvuje u školskom sportu, preko 2000 djece i uključeno je preko 150 proferora fizičkog vaspitanja" – kazao je Lalević.
Lalević se osvrnuo i na sportsku infrastrukturu i kazao da je za godinu ipo dana, Ministarstvo sporta i mladih renoviralo 37 sportskih objekata.
Razgovor sa Petrom Kapisodom i Suzanom Lazović, moderirao je PR Rukometnog saveza Crne Gore Miloš Pavićević.
Petar Kapisoda poručio je učenicima da nije tačno da moraju da žrtvuju školu zarad sporta.
"Svi smo mi ostvareni kao sportisti, ali smo usput uspjeli da završimo i fakultete i završimo škole. Moram da kažem da smo ponekad, morali da tražimo razumjevanje naših profesora i trenera" – kazao je Kapisoda.
Suzana Lazović, kazala je da je poseban osjećaj kada igrate za reprezentaciju u odnosu na klub.
"Klub je jedno. Svako može da igra u svom gradskom klubu ili u nekom drugom gradu. Države braniti grb, svoje države, Crne Gore i pjevati himnu na podijumu je stvarno neopisiv osjećaj koji ne umijem da vam objasnim" – kazala je Lazović.
Na kraju tribune, učenici su imali brojna pitanja za paneliste.
Više o Sportskom danu, poslušajte u emosiji FINALE, 07. oktobra od 17:15 sati.

Podijeli na: