Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Arhiva

04.10.2019
341

PROBAJ DOMAĆE IZ CRNE GORE

1A1A0AKLASTER PROBAJ DOMACEKlaster "Probaj domaće", na kraju svog projekta PROBAJ DOMAĆE IZ CRNE GORE koji je ovoga ljeta realizovao uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, organizuje danas u Šoping centru "Kamelija" u Kotoru, sajam i promociju domaćih proizvoda i proizvođača.

Sajam je otvoren jutros u 9 i trajaće do 22 sata, a prate ga dvije prezentacije, za djecu i odrasle. U izjavi za Radio Kotor osnivač i menadžer klastera Velimir Đoković kaže, da je cilj promocija i afirmisanje „malih" proizvođača i njihovo povezivanje sa turističkom privredom. Ovo je još jedna prilika da se gosti Kotora, predstavnici turističke privrede i svi koji cijene domaće tradicionalne proizvode, upoznaju sa ponudom ovog klastera.

Na desetak štandova posjetioci imaju priliku da probaju čajeve, prirodne sokove, džemove, uz palačinke i animatore, a tu su i proizvođači vina i rakije. Program za djecu počinje u 18, a za odrasle u 20 sati.

{gallery}1a1a0aadomace2{/gallery}


Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu i narednu godinu. Projekat "Probaj domaće iz Crne Gore" zamišljen je kao promotivna, marketinška, medijska i sajamska kampanja koja će članovima klstera i drugim poljoprivrednim proizvođačima, kao i vlasnicima etno sela, omogućiti da prošire tržište svojih proizvoda i usluga na turiste koji tokom ljeta posjećuju Crnu Goru.
Projekat će im takođe omogućiti da uspostave direktan kontakt i dogovore plasman svojih proizvoda sa predstavnicima turističke privrede Crne Gore (HORECA), kao i da povećanju konkurentnost tradicionalnih proizvoda na domaćem tržištu.
Klaster „Probaj domaće", okuplja pedesetak proizvođača tradicionalne hrane i pića iz cijele Crne Gore.

Podijeli na: