Zabava

14.02.2021
539

VJERA U LJUBAV NAS POKREĆE, ZATO SVAKI DAN TREBA DA BUDE DAN ZALJUBLJENIH

Svaki dan je dan zaljubljenih i nije potreban određeni datum ili povod da pokažemo osobi sa kojom smo u vezi da nam je stalo, jedno je od mišljenja naših sugrađana na temu obilježavanja Dana zaljubljenih koji se posljednjih decenija sve više pominje i praznuje, naročito među mlađom populacijom.

Sveti Trifun je praznik pravoslavnih vjernika, a Sveti Valentin praznik zapadne tradicije i obilježavaju se istovremeno – 14. februara.

Zaštitnici su iskrene ljubavi svih hrišćana.

Po nekima je Dan zaljubljenih iskomercijalizovan, a po drugima – divna prilika da se kreativnošću, idejom i vremenom provedenim udvoje, zaljubljeni prisjete zbog čega je njihova spona vrijedna i zašto ih zajednički trenuci ispunjavaju.

U našoj anketi „Glas naroda“ pitali smo Kotorane da li vjeruju u ljubav i obilježavaju li Dan zaljubljenih.

U ljubav, svakako, vjeruju, ali uglavnom ne pridaju značaj proslavi Dana zaljubljenih.

Jedna od sagovornica mišljenja je da ljudi treba da pokazuju ljubav svakog dana u godini. Za drugu sagovornicu ljubav predstavlja međusobno poštovanje i povjerenje. Komunikacija je, smatra, veoma značajna.  

Neki od sagovornika smatraju da je Dan zaljubljenih praznik koji je „izmišljen iz komercijalnih razloga“. 

„Mislim da je vjera u ljubav ono što nas pokreće. Svaki dan je Dan zaljubljenih, ne treba poseban datum za to“ – kaže naša sagovornica. 

Rubriku „Glas naroda“ možete poslušati na linku: 

https://youtu.be/nQMwfH15QnA

 

(Foto: stvarukusa.rs)

Podijeli na: