Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

17.04.2023
262

VELIKA ŽURKA U PODGORICI POVODOM SVJETSKOG DANA PLANETE ZEMLJE 22. APRILA

Povodom Svjetskog dana planete Zemlje, 22. aprila u Podgorici će biti održana žurka za sve ljubitelje elektronskog zvuka u organizaciji studentskih organizacija sa područja glavnog grada. U holu Tehničkih fakulteta nastupiće Fred P i Kristin Velvet, uz podršku lokalnih disk-džokeja (DJ).

Početak je u 22 sata, a svirka će trajati do 5 sati ujutru.

Kako je za Radio Kotor kazao jedan od organizatora Filip Radenović, direktor KRŠ produkcije i Studentskog radija KRŠ, te jedan od kreatora Centra kulturnih zbivanja „Ribnica“ u Podgorici, već dugi niz godina na ovaj dan Podgoričani/ke i gosti proslavljaju Svjetski dan planete zemlje kvalitetnom muzikom koja traje do ranih jutarnjih časova.

Na njihovim žurkama, ističe, redovni su posjetioci i posjetiteljke iz Kotora.

„Događaje ovog tipa organizujemo od postojanja radija, već devet godina. Pokušavamo, borimo se i doprinosimo kakvoj-takvoj sceni. U Crnoj Gori imamo malu elektronsku scenu koja se već sada širi. Kroz sve ove godine postalo je lijepo i normalno vidjeti velike festivale koji dovode ozbiljna imena elektronske scene, što nije bio slučaj kad smo mi bili djeca. To znači da napredujemo.

Studentske organizacije koje dominantno funkcionišu i djeluju na teritoriji Podgorice su se udružile. Već par godina zajednički pokušavamo da organizujemo kvalitetne događaje koji nisu samo kulturne, već i obrazovne, socijalne, društvene prirode. Eko priča vezuje se za 22. april - Dan planete Zemlje.

Mi smo ekološka država na papiru, a u stvari se ne trudimo koliko bi trebalo da to I budemo. Kroz ovakve manifestacije treba da se svi skupa okrenemo planeti i da se edukuju mladi da zapravo nije dobro ne baviti se ovim stvarima, već da je jako važno da živimo u čistoj okolini, da obratimo pažnju na naše rijeke, jezera, mora, na sav okoliš” – ističe Radenović.

Žurka će, objašnjava, biti organizovana u “arhitektonskom dragulju Podgorice”, a prethodiće joj razne ekološke aktivnosti. Između ostalog, zajedno sa organizacijom “Eko patriotizam” biće organizovana akcija čišćenja univerzitetskog kampusa i sadnja dvadesetak stabala novog drveća. Progam su nazvali “House cleaning”.

“Žurka se održava u zgradi koja je stara pedesetak godina.  U holu Tehničkih fakulteta smo organizovali već dva događaja koji su bili veoma posjećeni. Ove godine nastupiće njujorški house majstor Fred P. Za sve koji znaju originalni Čikago i Njujork house, znaće ko je Fred P – legenda koja je na sceni već tridesetak godina. Slušaćemo I Kristin Velvet, curu iz Australije koja je nastanjena u Berlinu već dugo godina. Ona je već svirala na žurci Watergate-a prije koronavirusa i bila je sjajna.  Ljudi znaju ko je Kristin Velvet i to garantuje da će biti dobra žurka. DJ podrška je lokalna. Od 22 do 5 sati ujutru mislim da će biti sjajno. Pozivamo sve Kotorane i Kotoranke da dođu”  poručuje Radenović.

Opširnije sa Filipom Radenovićem u emisiji “Katareo” sjutra od 17 i 15 na gradskim talasima.

 

Tekst: Irena Mačić

Foto: KRŠ produkcija

 

Podijeli na: