Zabava

14.02.2020
236

VEČERAS OTVARANJE 51. PRAZNIKA MIMOZE

Pedesetprvi Praznik mimoze biće otvoren danas od 20 sati u Herceg Novom. „Gradska muzika, Mjesna muzika Đenović i mažoretke defilovaće od Trga Nikole Đurkovića do Igala, gdje će uslijediti svečano otvaranje, a potom i koncert regionalne muzičke zvijezde Lepe Brene“ – saopštavaju organizatori.

Tokom mjesec dana trajanja Praznika mimoze biće organizovana 73 programa: 54 zabavno - kulturnih i 19 sportskih programa.

„U Herceg Novom se traži krevet više. Nema slobodnog mjesta u hotelima i prvi vikend je prebukiran. Tome je doprinjeo dobar marketing i uspješan Karavan mimoze, a pun pogodak je bilo i to što je Praznik mimoze pomjeren za 15 dana“, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić na konferenciji za novinare kojom je najavljen 51. Praznik mimoze.

Potpredsjednik Opštine i predsjednik Direkcije Praznika mimoze Miloš Konjević ističe da su pripreme za ovogodišnji Praznik mimoze trajale više mjeseci.

„Grad je spreman za početak jedne od najstarijih turističko-propagandnih manifestacija u regionu, potvrdio je Konjević.

Kako je istakao, novska fešta je izazvala veliki publicitet širom regiona, a po sadržaju i organizaciji možda i nadmašila prošlogodišnju, koja je bila jedna od najuspješnijih u pet decenija ovog festivala. On je dodao da će otvaranju prisustvovati i oko stotinu predstavnika ambasada i gradova prijatelja Herceg Novog, za koje će maskenbal biti priređen u hotelu „Plej“ kako bi više građana moglo da prisustvuje prvom maskenbalu u Institutu Igalo.

Marketinška kampanja dala je očekivane rezultate i svi otvoreni hoteli su prvog vikenda popunjeni, kazao je direktor Turističke organizacije Pavle Obradović.  On je naglasio da u poslednje tri godine Herceg Novi bilježi stalan rast broja gostiju tokom februara i marta.

Govoreći o izazovima organizacije jednog ovako sadržajnog događaja sa velikim brojem učesnika, direktorica Javne ustanove kulture „Herceg-fest“ Gordana Porobić Krcunović pozvala je sve građane i privrednike da se uključe i doprinesu da tokom trajanja festivala grad živi. Ona je posebno istakla najstariji događaj u programu festivala, Feštu od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri koja će biti održana u subotu, 15. februara. Povorka Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović i mažoretki prodefilovaće rivijerom od 10 sati, centralna manifestacija je u Baošićima, a u 12.30 sati počinje koncert Kaliopi pred Domom kulture u Đenovićima. Tradicionalno, biće služena riba koju pripremaju novske domaćice, kao i vino i pivo koje su obezbijedili sponzori „Plantaže“ i „Nikšićko pivo“. Istog dana u večernjim satima održaće se i maskenbal u Institutu Igalo, a u nedjelju ujutru slijedi fešta u Baošićima „Mirisi i ukusi februara“. Nedeljno veče rezervisano je za gostovanje kozačkog ansambla „Ataman“ iz Sankt Peterburga.

Sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić najavio je sportski program na kojem je 19 događaja. Biće priređena takmičenja u: plivanju, vaterpolu, fudbalu, košarci, sportskom ribolovu, streljaštvu, streličarstvu, jedrenju, šahu, borilačkim sportovima, stonom tenisu, tenisu, boćanju.

Osim toga, na programu Mimoze su i događaji koji su tradicionalni za Herceg Novi i Boku, a izazivaju veliko interesovanje posjetilaca – trka karića, picigin i turnir u kartaškim igrama Briškula i trešeta.

Praznik mimoze je pokrenuo kompletnu kreativnu energiju Herceg Novog, poručio je član Direkcije Praznika mimoze Zoran Živković. On je najavio da se prvog vikenda održava i jubilarni plivački „Montenegro mimoza kup“ koji je u grad doveo oko 700 gostiju.

Kompletan program Praznika mimoze možete pogledati ovdje: http://hercegnovi.me/downloads/Program%20Mimoza%202020.pdf

 

(Saopštenje iz Kabineta predsjednika – služba za informisanje Opštine Herceg Novi)

Podijeli na: