Zabava

20.08.2022
699

UPRKOS KIŠI ODRŽANO MORINJSKO VEČE

„Morinjsko veče“ održano je sinoć na plaži u Morinju, iako je kiša na kratko prekinula program.

Manifestaciju je otvorio potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević. On je tom prilikom poručio da će lokalna samouprava i ubuduće podržavati ovakve i slične manifestacije.

,, Kao Bokelju izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u Morinju, naročito što je u pitanju obnova manifestacije koja je neko vrijeme bila prekinuta. Morinj kao staro ribarsko i pomorsko mjesto, kroz istoriju je bilo veoma značajno za Kotor i Boku Kotorsku. Dovoljno je reći da je ovdje osnovana prva škola na narodnom jeziku 1803. godine, a biblioteka počela sa radom 1843. Na osnovu istorije moramo graditi temelje za budućnost generacija koje dolaze. Boka ima jedan isti interes , a to je pomorstvo, saobraćaj, turizam i zdrava poljoprivreda. Ono na čemu treba da radimo je poboljšanje infrastrukture u opštini, a naročito u malim mjestima. Smatram da je ovakva manifestacija značajna za opštinu Kotor i cijelu Boku”- kazao je Kovačević.

U ime organizatora - Mjesne zajednice Morinj, obratio se predsjednik Savjeta Špiro Vulović.

,, Zahvlaljujem svima koji su podržali obnovu manifestacije po kojoj je Morinj nekada bio prepoznatljiv, u nadi da će ona ponovo biti tradicionalna. Nažalost, nismo imali sreće sa vremenskim prilikama, ali  smo se potrudili da program bude raznovrstan i na nivou kakav ova manifestacija zaslužuje. Bez podrške Opštine ne bismo uspjeli da organizujemo “Morinjsko veče” a zahvalnost dugujemo potpredsjedniku Opštine Siniši Kovačeviću i sekretaru Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije, našem mještaninu Nebojši Iliću. Želio bih se zahvaliti sponzorima i svima koji su pomogli u organizaciji kao i  medijskom  sponzoru Radio Kotoru“- istakao je Vulović.

U muzičkom dijelu goste je zabavljala grupa “Bis” iz Herceg Novog, dok je za humoristički program bio zadužen “Teatar 303”.

Žene iz morinjskog kraja pripremile su bogatu gastro ponudu. 

Program je vodila Tamara Vuković.

Organizator manifestacije je bila Mjesna zajednica Morinj, a pokrovitelji su bili Opština Kotor i lokalna Turistička organizacija.

 

Tekst i foto: Tamara Vuković

 

Podijeli na: