Zabava

27.08.2020
574

RISANSKI VREMEPLOV - ŠARENI DJEČIJI OSMJESI

U sklopu programa Risanski vremeplov održava se slikarska radionica za djecu Šareni osmijeh, od 24 do 28. avgusta, u terminu od 18.30 do 20 časova. Djeca iz Risna su tokom protekla tri dana stvorila brojne radove i ispunili Risansku pjacu bojom, osmijesima, igrom i radošću. U petak, 28. avgusta u 19 časova, održaće se izlozba radova malih slikara, na istom mjestu gdje su ih i stvarali (na risanskoj pjaci).
Radionicu vodi akademska slikarka Bosiljka Bakočević iz Risna. Završni rad, iz oblasti slikarstva odbranila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Ratka Odalovića. Njen rad se bazira na istraživanju koliko podsvjesno utiče na svjesno u procesu stvaranja jednog djela, pokušavajući da intuitivnost i spontanost savlada kroz tehniku akvarela.

Bosiljka je proglašena za najboljeg studenta Fakulteta likovnih umjetnosti za školsku godinu 2019/2020 dok je bila stipendista Opštine Kotor i Ministarstva prosvete Crne Gore za 2018/19. godinu. Njen rad je nagrađen II nagradom na konkursu Celebrating Young Talents raspisanog od strane kompanije Luštica Development. Od strane Ministarstva kulture Crne Gore, odabrana je da učestvuje u IPA projektu MONET i umjetničkoj labaratoriji u arheološkom muzeju Ribezzo u Brindisiju, regija Pulja u Italiji. Svoj rad je izlagala u zemlji i inostranstvu.
Slikarsku radionicu je podržala Artica art shop iz Podgorice.
Podsjećamo da je program Risanski vremeplov podržan je od strane Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti u okviru manifestacije Bokeljski vremeplov 2020. i traje od 24. avgusta do 6. septembra. Cilj projekta je oživljavanje bogate istorije Risna kroz više kulturnih sadržaja, a realizatori su NVO Koltrina i MZ Risan.
 
 
 

Podijeli na: