Zabava

29.08.2020
990

RISANSKI VREMEPLOV – OTVORENA IZLOŽBA RADOVA SA SLIKARSKE RADIONICE ŠARENI DJEČIJI OSMJESI

U sklopu programa Risanski vremeplov  održana je   slikarska radionica za djecu pod nazivom Šareni osmijeh. Djeca iz Risna su tokom proteklih tri dana stvorila brojne radove i ispunili Risansku pjacu bojom, osmijesima, igrom i radošću.

Na risanskoj pjaci, mjestu gdje su ih i stvarali sinoć su izloženi njihovi radovi.

Izložbu je otvorila psihološkinja Kristina Setak, koja je istakla da je proteklih dana ukupno 35-oro mališana učilo o slikarstvu, i otkrivalo i razvijalo svoje talente.

,, Ovdje smo kako bi nam mladi slikari pokazali svoje radove i pružili nam priliku da zavirimo u njihovu maštu i snove. Ko zna, možda će baš ovdje neki budući slikari započeti uspješnu karijeru”, kazala je Sestak.
Radionicu  je vodila akademska slikarka Bosiljka Bakočević iz Risna. Završni rad, iz oblasti slikarstva odbranila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Ratka Odalovića. Njen rad se bazira na istraživanju koliko podsvjesno utiče na svjesno u procesu stvaranja jednog djela, pokušavajući da intuitivnost i spontanost savlada kroz tehniku akvarela.

Bosiljka je proglašena za najboljeg studenta Fakulteta likovnih umjetnosti za školsku godinu 2019/2020 dok je bila stipendista Opštine Kotor i Ministarstva prosvete Crne Gore za 2018/19. godinu. Njen rad je nagrađen II nagradom na konkursu Celebrating Young Talents raspisanog od strane kompanije Luštica Development. Od strane Ministarstva kulture Crne Gore, odabrana je da učestvuje u IPA projektu MONET i umjetničkoj labaratoriji u arheološkom muzeju Ribezzo u Brindisiju, regija Pulja u Italiji. Svoj rad je izlagala u zemlji i inostranstvu.
Slikarsku radionicu je podržala Artica art shop iz Podgorice.
Podsjećamo da je program Risanski vremeplov podržan je od strane Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti u okviru manifestacije Bokeljski vremeplov 2020. i traje od 24. avgusta do 6. septembra. Cilj projekta je oživljavanje bogate istorije Risna kroz više kulturnih sadržaja, a realizatori su NVO Koltrina i MZ Risan.

 

Podijeli na: