Zabava

11.06.2022
1072

ODRŽANA MANIFESTACIJA RISANSKI MAKARULI PO 11. PUT

Nevladino udruženje “Žene Risna” i ove godine organizovalo je tradicionalnu manifestaciju "Risanski makaruli", koja je održana sinoć na risanskoj rivi.

Predsjednica NVO “Žene Risna” Anka Perović, za naš radio kaže da je ovo 12. godina od kada postoji manifestacija, ali da se održava po 11. put.

,,Žene Risna organizuju ovu manifestaciju od 2009. godine, po ugledu na žene iz Tivta koje organizuju ‘Žućenica fest’. Od 2010. godine ova fešta je dobila i takmičarski karakter, tako da smo nekada imali i do 15 organizacija koje su učestvovale, dok se 2020. godine zbog pandemije korona virusa ‘Risanski makaruli’ nisu održali. Od prošle godine nastavili smo tradiciju i ponovo su sa nama oni koji su bili i na početku risanski vrtić, škola i Dom starih “Grabovac”.

Zahvalnost dugujemo Opštini Kotor bez čije podrške ne bi mogli ni organnizovati ovu manifestaciju i NVU “Karampana” koje je pripremilo slatki sto”, kazala je Perović za Radio Kotor”.

Posluženi su brojni specijaliteti i delicije, a dominirali su makaruli spremljeni na brojne načine: sukani, sa mesom, pestom, slanim sirom, slatki makaruli.

U kulturno-zabavnom programu učestvovavali su: KUD “Nikola Đurković” Kotor i učenici Osnovne škole “Veljko Drobnjaković”, kao i pjevači Veljko Savić i Igor Đurović.

Program je vodila Dubravka Perović.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Kotor.

 

Tekst Tamara Vuković

Podijeli na: