Zabava

21.06.2020
2449

ODRŽANA MANIFESTACIJA MUZIČKI POZDRAV LJETU

Manifestacija „Muzički pozdrav ljetu“, povodom obilježavanja Svjetskog dana muzike i prvog dana ljeta, održana je  danas na Risanskoj rivi u organizaciji Mjesne zajednice Risan.

Potpredsjednica  Savjeta MZ Risan Marina Dulović kazala je za Radio Kotor da je ovo prvi od nekoliko planiranih događaja koji će se organizovati tokom ljeta u Risnu.

,, Namjera nam je da našim sugrađanima pružimo razonodu, te da jedan uobičajni pazarni dan obilježimo na drugačiji način. Zadovoljni smo brojem posjetilaca, koji imaju priliku da uživaju u dobroj muzici uz gastro delicije koje su, osim članica organizacije Žene Risna, pripremale spretne ruke naših sugrađanki i sugrađana i dobrih komšija iz okolnih mjesta. Svoj doprinos su dali i ugostitelji iz Risna kao i ustanove Sprecijalna bolnica, Dom starih Grabovac i Osnovna škola Veljko Drobnjaković “, istakla je Dulović.

Ona je dalje dodala da se konačno sa Risanske rive lijepo može vidjeti Kostanjica jer su juče uklonjene barže koje su od aprila 2019. godine bile vezane u luku.

,,MZ Risan se dugo zalagala da ih bivši vlasnik ukloni, nakon što ih je kupio Briv constraction postigli smo dogovor i juče su uklonjene, tako da je naše mulo konačno oslobođeno”, dodaje Dulović.

U Risnu je juče postavljena velika klupa, instalacija Kotorskog festival pozorišta za djecu, kako dalje navodi Dulović, na oduševljenje svih mještana a naričito najmlađih.

Dulović je najavila da je izvjesno da će rekonstrukcija doma kulture u Risnu uskoro biti započeta.

,,Javni poziv je u toku, več ima naznaka da će to biti objedinjena investicija sa rekonstrukcijom hotela Teuta, za koji se do septembra očekujemo rezultate hia studije. Očekujemo početak radova na izgradnji kanalizacionog sistema. Krećemo sa novim projektima i novim investicijama koje će svakako doprinijeti boljim uslovima života svih građana Risna”, najavila je Dulović.

Za dobru muziku i atmosferu pobrinuli su se klapa “Incanto” i duo koji čine Nataša Raičević i Kristijan Đuranović.

 

Podijeli na: