Zabava

15.01.2020
861

ODRŽAN TRADICIONALNI KONCERT PJEVAČKOG DRUŠTVA GRBALJ

Tradicionalnim koncertom izvornog pjevanja, običaja i igara sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” obilježeno dvadeset godina od osnivanja pjevačkog društva „Grbalj”.

Prisutne je najprije pozdravio protojerej – stavrofor Momčilo Krivokapić, poželjevši im sretne novogodišnje i božićne praznike.

“U ove blage dane svi smo u jednoj istoj misli. Slavimo Božić i Novu godinu, ali branimo svoje svetinje. Svi smo u molitvenim litijama i dajemo do znanja onima koji misle da unište naše svetinje, da neće moći. I to je ono što je osnovna misao koja nas preokupljuje ovih dana. Grbalj je znao i ranije, a sada pogotovo, da čuva svoje svetinje, te da kroz humani rad pjevačkog društva Grbalj čuvaju i oživljavaju ono što je pored crkve, pored vjere pravoslavne, najsvetije i najbolje. I zato nema lakšeg posla od mojeg - da blagoslovim sve ono što radi pjevačko društvo i sve vas koji se radujete njihovom radu i uživate u onom što oni rade” – poručio je Krivokapić.

U sali Kulturnog centra nastupilo je pjevačko društvo „Grbalj" sa svojim podmlatkom, KUD “Sveti Jovan Vladimir” iz Bara, “Teatar 303” iz Kotora, guslar i diplar Stevan Čavor, Seka Tomičić, Ljiljana Popović i Savo Šumar.

Podijeli na: