Zabava

30.11.2019
335

OD BOŽIĆA DO BOŽIĆA

Nevladino udruženje  „Karampana“ u saradnji sa suoorganizatorom Turističkom organizacijom Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, sedmu godinu zaredom  organizuje niz manifestacija u okviru projekta „Od Božića do Božića“, a u periodu od 23. decembra 2019. do 8. januara 2020.

Ove godine predstavljamo bogat program od jedanaest manifestacija i događaja koji će biti upriličeni u našem gradu – poručuju organizatori.

“ Početak manifestacije obilježiće veliki tradicionalni novogodišnji koncert Gradske muzike u JU Kulturni Centar Nikola Đurković u 19:30 sati.  Zatim, 24.12. od 10:00 sati, naše sugrađane i goste ćemo poslužiti ukusnim priganicama ispred glavnih gradskih vrata. Novogodišnja interaktivna radionica za djecu, događaj je koji će obilježiti 26.12. i 27.12. Interaktivna radionica organizacija je gdje će najmlađi sugrađani praviti novogodišnje ukrase i dekoracije u Šoping Centru Kamelija sa početkom u 17:00 sati.

Dan 27.12. je rezervisan za one najslađe i najmlađe umjetnike, od 10:00 sati kada će se ispred glavnih gradskih vrata održati dječiji novogodišnji bazar, gdje će učenici vrtića i škola Kotora predstaviti radove koje su pripremali sa svojim vaspitačima i nastavnicima. U slučaju kiše, lokacija za bazar biće SC Kamelija. Potom, 27.12. u večernjim satima uživaćemo u tradicionalnom novogodišnjem koncertu učenika Muzičke škole “Vida Matjan” u 18:00 sati u Crkvi Sv. Duha. Nastavljamo 28.12  jutarnjim novogodišnjim bazarom rukotvorina na rivi u 10:00 sati. Velika novogodišnja tombola organizovaće se istog dana ispred gradske kafane,, “Dojmi” u 11 sati, a organizatori su obezbijedili velike i vrijedne nagrade za sve naše vjerne tombolaše. U slučaju vremenskih neprilika za oba događaja domaćin će biti SC Kamelija. U večernjim satima, u Jazz club “Evergreen” sa početkom u 19 sati organizovaće se dodijela nagrade za naljepše okićene izloge grada Kotora. Za vrijedne nagrade i organizaciju kao i svake godine “krivac” je Mjesna Zajednica Stari Grad. Dan uoči Nove Godine, mi Djeda Mraza dočekujemo ranije!

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček Dječije Nove Godine, koji će biti organizovan  30.12. sa početkom u 16:00 sati na Trgu od Oružja.

Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. Za mališane pripremljena je superzabavna interaktivna predstava pod nazivom „Volimo se-ovo je godina ljubavi“. Kao i svake godine, nezaobilazan je dio gdje će naš dragi Djed Mraz podijeliti novgododišnje paketiće svoj djeci koja budu toga dana sa nama, na glavnom gradskom trgu. Za mališane koji zbog narušenog zdravlja neće prisustvovati dočeku, organizovaće se dodjela paketića u 12:00 sati na dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela 2015. godine u sklopu projekta Od Božića do Božića. Dan pred dolazak Nove 2019. završavamo sa fenomenalnim koncertom grupe “Perper”. Početak Nove Godine začinićemo humanitarnom žurkom. 02.01. zajedno sa veselim sastavom “The Grupa” i predivnim hitovima poznatog crnogorskog umjetnika Sergeja Ćetkovića, na glavnom gradskom trgu čekamo vas tačno u 20:00 sati.

Na dan 03.01.2020. rezervišite datum za manifestaciju pod nazivom “Doživjeti stotu” gdje ćemo našim posebno dragim prijateljima iz JU Dom starih Grabovac iz Risna organizovati specijalni muzički program uz grupu Hipnos i novogodišnju tombolu sa raznovrsnim nagradama.  Pozivamo vas  na tradicionalni Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ koji će se održati 4. januara 2020. godine u crkvi Sv. Nikole sa početkom u 18:00 sati. Jutra 06.01. još jedanput smo domaćini sa priganicama u 10:00 sati ispred glavnih gradskih vrata. Sedmu organizaciju projekta od Božića do Božića završavamo 08.01. uz gastro specijalitete kotorskih domaćica na Papaladi ala Maka. Trg od Oružja u 12:00 sati neka bude vaš izbor za ovaj datum, a za dobar štimung pobrinuće se sjajni “Nitro” bend. Veliku zahvalnost za podršku, bez koje ovaj projekat ne bi mogao biti ovako uspiješan, dugujemo na prvom mjestu Luštici Bay koja već tradicionalno pomaže projekat od Božića do Božića, a onda i Opštini Grada Kotora koja je sve ove godine uz nas kao značajna podrška. Takođe, zahvaljujemo se za podršku i infrastrukturnu pomoć Komunalnom DOO Kotor, La mia Casa iz Podgorice, i našim kolegama po entuzijazmu Ocean Lava Montenegro. Sa posvećenošću onome što je najvažnije u životu, a to je usrećiti sebe i sebi drage ljude, uz mnogo lijepih želja i uspješnu predstojeću godinu, NVU „Karampana“ sa TO Kotor pozivaju Vas da svojim prisustvom uveličate i medijski ispratite sve naše novogodišnje događaje. Novogodišnja čarolija može da počne!” – poručuju iz NVU “Karampana”.

Podijeli na: