Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Zabava

12.03.2023
127

MIMOZIN FESTIVAL PLESA U HERCEG NOVOM OKUPIO 860 UČESNIKA

Drugi “Mimosa dance festival” održan juče u Herceg Novom. Okupio je 860 učesnika iz 15 plesnih klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Tokom takmičarskog dijela na sceni dvorane “Park” izvedene su 82 koreografije, a 12 najboljih nastupilo je na sinoćnoj gala večeri.

Publika je imala priliku da uživa u dvadesetak kategorija plesnih stilova, od savremenog, klasičnog I jazz baleta, do latino, hip hopa, mažoret plesa, disco i showdance-a, a nastupili su plesačice i plesači uzrasta od 5 godina do preko 20 godina.

Prema ocjeni stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je Kulturno-sportskom centru “Diano” sa koreografijom “Higher”, drugu nagradu osvojio je “City Jazz” iz Banja Luke sa koreografijom “Noćna mora” , a treću “Diano” sa koreografijom “Traveller”.

U ime Opštine Herceg Novi kao pokrovitelja festival je otvorio menadžer Dušan Vukić, a nagrade je na gala večeri uručio potpredsjednik, Mirko Mustur.

“Bilo je 860 učesnika, što je velika čast, obaveza i odgovornost, a preko 2.000 posjetilaca koliko smo mi uspjeli da ispratimo danas. Grad je bio obojen plesom i jako smo srećni zbog toga”, istakla je organizatorka, direktorica Kulturno-sportskog centra “Diano”, Antonija Novoselac.

Novoselac je ocijenila da je drugo izdanje plesnog festivala tehnički i umjetnički mnogo jače od prošlogodišnjeg, čime su ispunili svoj cilj, a želja organizatora je da festival nastavi da raste po broju učesnika, kvalitetu izvođenja, kao i kroz druge, edukativne segmente.

“Pokazao je da možemo bolje i jače, jer smo ove godine uveli i neke nove elemente, kao što je gala veče, novčane nagrade i plesno veče u Gradskoj kafani. To su bili eksperimenti za koje se pokazalo da treba da se nastave zato što postoje ljudi koji to žele da vide. Naš grad voli ples, podržava ga i u ovom gradu treba da živi ples u bilo kom obliku”, rekla je Novoselac. Napomenula je da je “Mimosa dance festival” dio programa Praznika mimoze, kako mu i ime kaže, a ideja je da se održava vikend nakon ceremonije zatvaranja najveće novske fešte, kako bi produžili trajanje festivalske atmosfere u gradu.

Odluke o plasmanu na gala veče, a potom i o nagradama, donio je stručni žiri predvođen jednim od najvećih regionalnih imena, doktorom plesa Vlatkom Pavlevskim iz Sjeverne Makedonije, a u čijem sastavu su bile priznate sudije: Tanja Dukić Cičić iz Bosne i Hercegovine, Anea Genzić iz Hrvatske, Kristijan Bogdanović iz Srbije, Jasmina Rešetar, Avletina Kapusta, Vojin Zarić, Nina Dragiš, Mia Rakočević i Miloš Rabrenović iz Crne Gore. Supervizor takmičenja bio je Jovica Nikolić iz Udruženja Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore.

Organizator “Mimosa dance festivala” je Kulturno-sportski centar “Diano”, a projekat su podržali Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture “Herceg-fest” i novska Gradska kafana.

 

Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

Podijeli na: