Zabava

11.04.2021
632

MIHOVIĆ: UKOLIKO SE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA STABILIZUJE, MOGUĆE JE ODRŽATI NEKE SEGMENTE OVOGODIŠNJEG PROGRAMA FEŠTA KAMELIJA STOLIV 2021. GODINE

Ukoliko u Crnoj Gori dođe do ublažavanja epidemioloških mjera za suzbijanje korona virusa u narednom periodu, postoji mogućnost održavanja pojedinih segmenata programa ovogodišnje manifestacije „Fešta kamelija Stoliv 2021“.

To je za današnju emisiju „Nedjeljni razgovor“ Radio Kotora kazao predsjednik Upravnog odbora NVU „Kamelija“ Romeo Mihović.

„Krajem prošle godine imali smo koncepcijski zaokružen program naše tradicionalne fešte, međutim, zbog poznate situacije sa Kovidom-19, izložba od cvijeta kamelije, kojom se svake godine zvanično otvara ova svečanost, a ovoga puta je to trebalo biti 26. marta, je izostala. Nadamo se brzom okončanju pandemijske situacije i još uvijek vjerujemo da je moguće ostvariti neke aktivnosti, posebno one koje se tiču organizacije na otvorenom“, pojašnjava Mihović.

Utrka drvenih baraka u akvatorijumu zaliva, pješačke ture uz samo par rekreativaca, likovne i literarne radionice sa ograničenim brojem učesnika u Gornjem Stolivu, samo su neke od predviđenih aktivnosti.

„Osim toga, ove godine planirali smo tješnju saradnju sa uzgajivačima iz cijele Boke, a predvidjeli smo i da u saradnji sa dosadašnjim, nagrađenim vlasnicima najljepših đardina, osmislimo foto priču i uvjerimo se u kakvom su stanju danas sve te kamelije koje naši sugrađani i sugrađanke uzgajaju u svojim baštama“, kazao je Mihović.

I ove godine, napominje, imaju kandidatkinju za Damu kamelija, ali je sasvim izvjesno da se bal sa izborom dame, koji predstavlja krunu svečanosti u čast cvijeta koji ne miriše, neće održati.

U toku su, ističe Mihović, pregovori sa predstavnicima istoimenog udruženja iz Opatije, u cilju zajedničke posjete Italiji.

“Susret sa italijanskim uzgajivačima, naročito onima iz Toskane, sticanje novih znanja i iskustava prolongirali smo za narednu godinu”, zaključio je Mihović.

 

Podijeli na: