Zabava

28.08.2022
904

MANIFESTACIJA SVI NA CRKVICE ODRŽANA PO TREĆI PUT


Turistička organizacija (TO) opštine Kotor, organizovala je danas manifestaciju „Svi na Crkvice“, sa ciljem promovisanja zaleđa Risna.
Manfestaciju je otvorio potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević.
Vršilac dužnosti direktora TO Jovan Ristić, pozdravio je prisutne i tom prilikom istakao, da se ova manifestacija održava nakon dvogodišnje pauze.
,, Ideja za održavanje manifestacije “Svi na Crkvice” potekla je prije nekoliko godina od čelnika Opštine Kotor, koji su porijeklom iz ovog kraja, a nadam se da će postati tradicionalna. Kao što je poznato Crkvice imaju bogatu istoriju i prelijepu prirodu. Ove godine smo pripremili bogat sportski program i smatram da je to veoma dobar pravac, kojim ova manifestacija treba da se kreće. Takođe, tu je i sajam rukotvorina vrijednih ljudi iz tri bokeljska grada. Crkvice i ubuduće treba da budu mjesto sastajanja, druženja i izleta gdje će, kako turisti, tako i lokalno stanovništvo rado dolaziti”- poručio je Ristić.
U okviru programa GAMESFUN  koji je realizovan u saradnji sa Multisport Akademijom Mayer, organizovane su brojne takmičarske igre. Zainteresovani svih starosnih dobi mogli su se oprobati u: trail trčanju, malom fudbalu, badmintonu, speedmintonu, stonom  tenisu, pikadu,  pucanju iz vazdušne puške, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, vožnji bicikala.
Planinar Marijan Šantić vodio je grupe u obilazak tvrđava Stražnik i Kom.
Zainteresovani su se mogli oprobati i u streličarstvu koje je realizovano u saradnji sa Streličarskim klubom Kotor.

Održan je bazar domaćih proizvoda izlagača iz Kotora, Tivta i Herceg Novog.

U zabavnom programu učestvovao je “Teatar 303” a organizovane su i karaoke, dok je u muzičkom dijelu nastupila Đurđa Petrović Poljak.

Program je vodio Ivan Maksimović.
 

Tekst i foto: Tamara Vuković

Podijeli na: