Zabava

07.03.2020
345

KVIZ O POZNAVANJU BOKEŠKIH IZRAZA

Danas, 7.03.2020. je u Osnovnoj školi ,,Njegoš” u Kotoru održano regionalno takmičenje kviza ,,Koliko poznaješ bokeške izraze”. Organizatori takmičenja su Osnovna škola ,,Njegoš” iz Kotora, uz svesrdnu pomoć Savjeta roditelja i Facebook grupa “Bokeški izrazi”. 

Takmičenja u okviru obrazovnih ustanova na području Kotora, Tivta i Herceg Novog održana su tokom protekle dvije sedmice.

Na finalnom takmičenju, koje podrazumijeva i znanje i glumački talenat, učestvovalo je osam ekipa. Iz Herceg Novog su stigle TRE SORELE iz OŠ ,,Milan Vuković” - Andrea Proročić, Dorotea Jurišić i Lana Velas sa mentorkom Mirjanom  Rašović, POPICE iz OŠ,,Ilija Kišić” iz Zelenike - Jovana Mićunović, Anja Čirevicki  i Milica Radulović  sa mentorkom Tamarom Komar.Tivatsku školu ,, Drago Milović” su predstavljali BEREKINI - Anamarija Božović, Andrija Bjelica i  Balša Borozan  sa mentorkom Katicom Čavor. Iz OŠ,, Veljko Drobnjaković” iz Risna su stigli  MAKARULI - Anđela Krivokapić, Anđela Vulović i Milica Travar  sa mentorkom Milicom Subotić , a iz OŠ ,,Ivo Visin” iz Prčanja FEŠTAĐUNI - Aneta Čavor, Katarina Belan i Rastko Ćosović sa mentorkom Martinom Lompar.  OŠ,,Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su predstavljali  KAVALIJERI I BELECA  - Darija Čižek, Vigor Vuleković i Stefan Popović  sa mentorkom Majom Grgurović, a OŠ ,,Nikola Đurković” iz Radanovića BALAFURDIJA - Neđeljko Tujković,Đuro Janjetović i Vlado Štilet  sa mentorkom Nikoletom Mršuljom .Domaćine iz Kotora, OŠ,,Njegoš”, su predstavljali FARABUTI- Elena Marković, Stasija Perović i Damjan Vušković sa mentorkom Lidijom Vasić.

Petočlani žiri u čijem sastavu su bili Rozalija Hrobaš, Dušanka Petrović, Neđeljko Moškov, Ivica Biskupović i Ranko Borozan nije imao ni malo lak zadatak da ocijeni  ove mlade, vesele i talentovane ljude. Treće mjesto pripalo je  BALAFURDIJI, dok su se za prvo, nakon završetka osnovnih disciplina, dodatno takmičili KAVALIJERI I BELECA  i  FARABUTI. Pobijedu su odnijeli KAVALIJERI IBELECA .

Međutim, kako su svi učesnici poslali jasnu poruku da im je Boka u srcu, svi  su dobili  prigodne poklone. Nakon uručenja diploma, zahvalnica i poklona, učesnici i posjetioci su uživali u bokeškim delicijama koje su pripremile majke učenika OŠ ,,Njegoš” i članice fb grupe BOKEŠKI IZRAZI.

Voditeljka programa je bila Dolores Fabian, a da  fiskulturna sala OŠ,,Njegoš”na Benovu bude raspjevana,  pobrinula se Marija Samardžić, nastavnica muzičke kulture.

Ovu manifestaciju su pomogli Opština Kotor, TO Kotor, članovi Fb grupe Bokeški izrazi, Savjet roditelja OŠ,,Njegoš” , uz nesebično zalaganje predsjednice Adele Barbe, kao i Tihomir Danilović iz Đenovića koji je, osim što je pomorski kapetan, i pisac.

Koordinatorka kviza je bila Lidija Vasić, nastavnica u OŠ,, Njegoš”.

JU OŠ "Njegoš" Kotor

Podijeli na: