Zabava

18.06.2022
1425

KOTORSKA PAŠTA DEVETI PUT ZAREDOM ODUŠEVILA POSJETIOCE I GOSTE NA PJACI OD MUZEJA


Tradicionalna manifestacija „Kotorska pašta“ održana je sinoć na Pjaci od muzeja, deveti put zaredom.

Dobrodošlicu je prisutnima poželjela predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Stari grad, Dragana Knežević.

“Dobrodošli na manifestaciju jedne od najljepših poslastica Kotora, koja potiče iz davnih vremena. Ponosni smo što smo uspjeli da paštu vratimo na naše trpeze, kao i na to što smo je predstavili i izvan grada. Sada se kotorska pašta može probati i u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu. Sastavni je dio svih turističkih vodiča i biltena koje izdaje Nacionalna turistička organizacija. Kotor je prepoznat po palatama, bedemima, crkvama, ali i po poslasticama. Uz kotorsku paštu ovoga puta, biće poslužena još jedna poslastica. To je dobrotska torta. Koristim ovu priliku da pozovem stanovnike Mjesne zajednice  Dobrota da i oni organizuju manifestaciju u čast toj poslastici. Iduće godine Kotorska pasta će imati svoj jubilej. Vjerujem da ćemo ga proslaviti kako dolikuje”, poručila je Knežević.

Gastro feštu otvorio je v.d. direktora Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić.

“Radi se o manifestaciji koja se iz godine u godinu razvija i postaje jedan od brendova našeg grada. U prilog tome je i činjenica da, kada je Dragana sa svojim saradnicima osnovala ovu manifestaciju, vrlo malo ljudi u Kotoru se bavilo proizvodnjom krempita na tradicionalan način, Međutim, danas je kotoska pašta nezaobilazan dio svake proslave i nalazi se na meniju većine restorana”, kazao je Ristić.

Posluženo je 720  komada kotorske pašte.

U muzičkom dijelu programa nastupile su klape “Maris” i “Incanto”, a program je vodila Slađana Vučetić.

Podsjetimo, organizator devetog izdanja ove gastro manifestacije je MZ Stari grad, a pokrovitelji su Opština Kotor, Turistička organizacija Kotor i JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

Tekst i foto: Tamara Vuković

Podijeli na: