Zabava

17.01.2020
176

FILM GRUDI REŽISERKE MARIJE PEROVIĆ USKORO U KOTORU

Film “Grudi” u režiji Marije Perović, koji je svjetsku premijeru imao na Hercegnovskom filmskom festivalu  prošle godine,  imaće bioskopsku premijeru u Crnoj Gori 22. januara  u bioskopu Cineplex Delta City u Podgorici, a u kotorskom Kinu “Boka” biće prikazan tokom posljednje sedmice januara.

Podsjetimo, film “Grudi” koji je nastao  po predlošku istoimene serije, zajednički  je  regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Scenario je po ideji  Marije Perović napisala Vladislava Vojnović.

Uloge tumače: Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Nada Šargin, Dubravka Drakić, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović.

Likovi su  pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke.

Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

 

Podijeli na: