Zabava

30.12.2021
151

ALISA USPJEŠNO OKONČALA 2021. GODINU

U nedjelju 26. decembra, u organizaciji Udruženja plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore održan je plesni festival pod nazivom “Novogodišnja bajka”. 

Plesni klub ,,Alisa" iz Kotora, sa plesačima uzrasta 3-18 godina uzeo je učešće na ovom veselom novogodišnjem festivalu sa Djeda Mrazom, koji je bio poseban i po tome što su se takmičarima, pored medalja i diploma, dijelili i pokloni. 

I na ovom takmičenju ,,Alisi“ je pripalo mnogo nagrada, u sledećim plesnim disciplinama: Dance show, Open, Acrobatic/Gimnastic i Street dance show  u svim kategorijama, Mini kids, Djeca 1 i Djeca 2, subra i Juniori osvojeno je 9 prvih mjesta (u svim disciplinama u kojima su se takmičili). 

Ovim takmičenjem, sa još dva, koja su prethodila, Oktobarsko u Budvi (Hotel „Splendid" u oranizaciji Svjetske plesne federacije WADF, na kojem je “Alisa“ osvojila 7 zlata i 2 srebra u disciplinama šou plesa i gimnastici te Decembarsko internacionalno takmičenje, održano u sarajevskom hotelu „Holiday inn“, sa odličnim plasmanom 5 zlata , 1 srebro , 1 bronza, uspješno je završena takmičarska sezona 2021. 

U Alisi su posebno ponosni na svoj cjelovečernji koncert, koji je održan u julu na Ljetnjoj pozornici, u okviru Festivala pozorišta za djecu u Kotoru. 

Ne prekidajući dugogodišnju tradiciju, uprkos pandemiji, ove nasmijane djevojčice i djevojke, uspjele su da za svega 2 mjeseca pripreme i osmisle, sa svojim koreografom Jasminom Rešetar 20-tak kratkih koreografskih formi i da ih predstave brojnoj publici. 

Bio je to i praznik dobro osmišljenih scenskih kostima, koji uvijek, kada je ova plesna grupa u pitanju, izmame gromke aplauze. 

Ovih dana ova vesela družina proveseliće se na plesnoj žurci u svom lijepo osmišljenom prostoru u Dobroti, u kojem nastavljaju da se pripremaju za nove izazove u sljedećoj sezoni. 

Već od sljedećeg mjeseca obavlja se upis novih članova, a stari članovi nastaviće sa pripremama za učešće na kotorskom Zimskom karnevalu. 

Ponovo ćemo imati priliku da uživamo u pravom umijeću, sa različitim rekvizitima, u paradnom defileu Alisinih nadasve elegantnih rozo-teget mažoretki. 

Prisjetimo se da je davne 2000. godine, Alisa obnovila tradiciju kotorskih gradskih mažoretki i uvela profesionalan rad sa štapom, po prvi put na našim prostorima, a svojim učlanjenjem u Evropsku mažoret asocijaciju, potakla i druge crnogorske klubove da to urade. 

Alisine kotorske šampionke čestitaju Novu godinu svojim drugarima, svim prijateljima, koji prate njihov rad i naravno svom koreografu i roditeljima, koji su im velika podrška,navodi se u saopštenju plesnog studija Alisa Kotor.

Podijeli na: