Zabava

06.08.2022
706

ABRUMOM ULICAMA STAROG GRADA POČEO 20. JUBILARNI INTERNACIONALNI KOTORSKI LJETNJI KARNEVAL

Abrumom ulicama Starog grada sinoć je u Kotoru počeo 20. jubilarni Internacionalni kotorski ljetnji karneval u organizaciji Udruženja „Fešta“.

Povorka predvođena kapom kotorskog karnevala Lukom Knezovićem krenula je od glavnih gradskih vrata, preko trga ispred katedrale Svetog Tripuna, nastavila se na pjaci ispred crkve Svetog Nikole i stigla na feštu na Trgu od oružja.

Dobrodošlicu prisutnima je u ime organizatora poželio Brane Knezović.

„Konačno nakon dvije godine smo tu u velikom broju i vrijeme je za feštu, povratak Karnevalu i dobroj zabavi u Kotoru gradu“ – kazao je Knezović, istakavši da nas u karnevalskoj povorci očekuju gosti iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Italije, Crne Gore.

Uslijedio je koncert Petra Graša na Trgu od oružja.

„Mi volimo to što radimo i volimo svirati. To se osjeća na svakom našem koncertu. Ali postoje neka mjesta gdje je srcu još malo toplije. Kotor je definitivno takvo mjesto.

Večeras mi je toplo oko srca kada vidim ove drage ljude i trg na kojem nisam svirao tri, četiri godine. Bila je korona između nas, nismo znali kada ćemo se vidjeti. I onda dođem među ove zidine i shvatim ponovo da je život lijep“ – kazao je Grašo okupljenima na glavnom gradskom trgu.

Podsjetimo večeras od 21 sat nas očekuje karnevalska povorka glavnom gradskom saobraćajnicom i muzički program u kojem će učestvovati Trio Gušt i Cubalcanica bend.

 

Irena Mačić

Podijeli na: