Zabava

21.05.2022
641

ĐULE VAN GOG PRED VEČERAŠNJI KONCERT: VELIKI DIO ŽIVOTA PRETOČEN U PJESME I STIHOVE, DOGODIO NAM SE U STAROM GRADU KOTORU

Povodom Dana nezavisnosti, Turistička organizacija (TO) Kotor danas - 21. maja u 21 sat na Trgu od oružja priređuje koncert rok grupe „Van Gogh“.Predgrupa će biti lokalni bend „Nitro“.

Zvonimir Đukić Đule, osnivač, gitarista i vokal grupe Van Gog i predsjednik TO Kotor Jovan Ristić, uključili su se povodom koncerta u jutarnji program Radio Kotora.

„Pozdrav slušaocima Radio Kotora. Veliki dio života pretočen u pjesme i stihove dogodio se u Starom gradu Kotoru.

Evo sada hodamo gradom, evociramo uspomene... To je nevjerovatno, kakva emocija, kakva energija... Divan dan. Radujemo se koncertu i radujemo se što je ovo i početak ljetnje turneje i nadam se da ćemo se sa publikom, mlađom i starijom, danas na Trgu od oržja podsjetiti svih starih i novih hitova grupe Van Gog“, kazao je Đule prilikom uključenja u jutarnji program Radio Kotora.

Na pitanje o radu u periodu nakon pandemije ističe „novi vjetar u jedra, dobre emocije i energiju“.

„Zaigraćemo danas jedan „rock & roll“ ples, nadam se svi zajedno na trgu, sa osmjehom i sa skokom. Radost na bini dijelimo i sa Draganom Ivanovićem, basistom grupe Van Gog iz Kotora. Dosta naših prijatelja je iz okolnih zemalja i vjerujem da će ovaj koncert, kao i uvijek u Kotoru, između ovih ljubavnih zidina, biti onako emotivan, poseban... Uvijek mi bude žao što se takvi koncerti ne snimaju i što takvi koncerti ne dobiju svoj trag u nekom zapisu za sva vremena. To je energija koja se teško, teško ponovi i dogodi se samo jednom, a između ostalog i na ovom kamenu koji smo glačali decenijama“, kazao je Đule.

Inače, večerašnja set lista na koncertu u Kotoru  na Trgu od oružja će biti nova i posebna.

„I kao što to volim da kažem, nijedan jedini koncert, do sada odsviran, nije bio isti niti ponovljen. Uvijek je to neki vatromet energija, boja i emocija, pretočen u zvuk i dodir sa publikom. Večeras će biti, vjerujem, kao i svaki prethodni put, poseban. Ljudi čekamo vas i radujemo vam se!“, poručio je Đule.

Direktor TO Kotor Jovan Ristić je pozvao ljubitelje muzike Van Goga da dođu večeras u što većem broju.

„Da budemo dobro raspoloženi, da ovu noć i praznik proslavimo onako kako dolikuje i da ovim koncertom napravimo uvod u, nadam se, veoma dobru sezonu i sezonu sa puno ovakvih i sličnih manifestacija koje će dolikovati našem gradu u vratiti nam slike iz onih prethodnih godina na koje smo bili navikli“, kazao je Ristić za Radio Kotor.

Podsjetio je i da lokali u Starom gradu već rade po „ljetnjem rasporedu“, a pojedini i u sopstvenoj inicijativi organizuju proslavu i posebnu ponudu.

„Kada je riječ o bendu „Nitro“ mogu samo reći da je to sjajan sastav. Momci odlično sviraju i nadam se da će napraviti odličan uvod u koncert Van Goga“, kazao je Ristić.    

Predrag Nikolić      
 

Podijeli na: