Sport

15.01.2022
478

VIŠE OD ČETIRI DECENIJE IZBORA SPORTISTE KOTORA

Proglašeni su najbolji sportisti opštine Kotor za 2021. godinu, a u dokumentaciji doajena našeg novinarstva i kolege Dušana Davidovića, čuvaju se podaci o začetku ove akcije u drevnom gradu.
 
Naime, na inicijativu Aktiva sportskih izvještača iz Kotora krajem 1978. godine i uz podršku SOFK Kotora, po prvi put je izabran najbolji sportista i deset najboljih, kako je tada bila praksa u većini sredina.
 
Prvi koji je dobio to priznanje, bio je vaterpolista Zoran Gopčević, a prigodna svečanost održana je 12. januara 1979. godine, u sali Sindikalnog doma, danas prostor hotela "Kataro".
 
Nagradu Zoranu Gopčeviću uručio je predsjednik SOFK Dušan Matković, a obrazloženje o svim nagrađenima, saopštio je Dušan Davidović, novinar iz Kotora.
 
Na listi deset najboljih, još su bili vaterpolista Dragan Samardžić, fudbaler Miodrag Bogdanović, šahista Antun Vih, jedriličar Željko Pavićević, bućar Mario Pilastro, sportski ribolovac Srećko Marković, rukometaš Marko Vukašinović, rukometašica Branka Krivokapić i sportista-invalid Predrag Marićević.
 
Akcija uspostavljena 1979. godine održala se, evo, više od četiri decenije, uz želju za afirmacijom sporta i zdravih stilova života.
 

Podijeli na: