Sport

10.02.2020
318

USKORO SKUPŠTINA PRIMORCA

Opština Kotor je odnedavno većinski vlasnik VK Primorac.  

 Gostujući u emisiji Pitajte gradonačelnika proteklog petka, predsjednik opštine Željko Aprcović je najavio mogućnost da uskoro bude održana osnivačka skupština najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

 “Iskrsli su određeni problemi u smislu realizacije ugovorenih obaveza po osnovu preuzimanja dijela osnovačkog kapitala, odnosno osnivačke uloge. Nadam se da ćemo u narednih pet-šest dana izaći iz toga, a sa dosadašnjim predsjednikom kluba sam u više navrata razgovarao o tim pitanjima. Riječ je o veoma kompleksnom pitanju. Ipak, u najkraćem mogućem roku se nadam da ćemo održati osnivačku skupštinu i na osnovu nje registrovati se kod nadležnog Ministarstva sporta i mladih”, kazao je Aprcović. 

On je još jednom da čestitao crnogroskoj reprezentaciji na osvojenoj bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. 

“Nažalost, svi ti igrači, koji su ponikli u Kotoru, morali su zbog obaveza da se vrate u svoje klubove. Iskoristićemo prvu priliku da im se zahvalimo na adekvatan način da znaju da imaju podršku u okviru lokalne samouprave. Vaterpolo je naš najtrofejniji sport, kotorska tradicija”, kazao je Aprcović, podsjetivši da je Primorac bio evropski šampion 2009. godine.

Podijeli na: