Sport

28.07.2020
337

SANDRO SUKNO OD DANAS I ZVANIČNO PRVI TRENER PRIMORCA

Svojevremeno najbolji igrač svijeta, nakon uspješne završene karijere u ekipama “Juga”, “Primorja” i “Pro Recca”, uplovio je u trenerske vode.

Samostalnu trenersku karijeru Sandro Sukno započinje u VPK “Primorac” gdje će svoje znanje ubuduće prenositi na kotorske vaterpoliste.

“Ovim potpisom možemo reći da smo se i službeno dogovorili i da sam postao trener “Primorca” što mi čini iznimno zadovoljstvo. Na čelu sa predsjednikom Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju jer “Primorac” zaslužuje da se vrati na stare staze, kada je prije desetak godina bio i prvak Evrope.

Mislim da su ti momci jako talentovani, ali nažalost nisu imali uslove za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bi mogli organizovati cijelu strukturu kluba i krenuti ozbiljno raditi. U dogledno vrijeme očekujemo postizanje rezultata u igri, što je najbitnije u sportu. Želja nam je pobjeđivat”, ističe Sukno.

Još prije par mjeseci spekulisalo se o tome da bi legendarni Hrvat mogao preuzeti kotorsku vaterpolo ekipu.

“U dogovoru sa sportskim direktorom Antoniom Petrovićem, procjenili smo da je Sukno pravi izbor. Vjerujemo da će pored ozbiljnog i predanog rada dodatni stimulans mladoj ekipi u prvom timu biti i to što za trenera imaju vaterpolo legendu poput Sandra Sukna.

Ovim potezom takodje pokazujemo i da smo odlučni u namjeri da “Primorac” vratimo na staze uspjeha. Svjesni smo da nam predstoji dug put ali i uvjereni da upornim radom i ovakvim vaterpolo imenima možemo uspjeti”, zaključuje predsjednik VPK “Primorac” Mlađan Janović.

 

(saopštenje VPK “Primorac”)

Podijeli na: