Sport

21.06.2022
136

REKORDNIH 200 UČESNIKA NA ČETVRTOM LUŠTICA BAY AKVATLONU

Četvrti po redu međunarodni Luštica Bay Akvatlon održan je u nedjelju, 19. juna, u zalivu Trašte, uz učešće više od dvije stotine takmičara, uzrasta od dvije godine pa sve do ozbiljnih seniora rekreativaca. Sportisti, rekreativci, porodice, učesnici svih generacija okupili su se zajedno u ovom sportskom izazovu, nadmetanju u plivanju i trčanju.

Ostvareni su odlični sportski rezultati, a pobjednici u disciplini 1km trčanja - 5 km plivanja u ženskoj i muškoj konkurenciji su Jelena Tomašević (00:40:22) i Luka Čupić (00:36:36). Drugo i treće mjesto u obje konkurencije zauzeli su Bojana Marjanović (00:56:03) i Dragan Jovanović (00:37:05) odnosno Marija Marković (00:56:37) i Antonio Grgurović (00:40:01).

Supersprint akvatlon 250m plivanja i 2.5km trčanja najbolje su završili Tamara Protić (00:19:24) i Krsto Jovanović (00:13:54), drugoplasirani su Marina Mugoša (00:21:03) i Aleksa Maliković(00:14:28), dok su na trećem mjestu takmičari Lidija Ćirović (00:26:03) i Boris Vukotić (00:18:45). Na tri distance u dječijoj konkurenciji je nastupilo oko 120 mališana koji i ove godine nisu nagrađivani po postignutim rezultatima već su svi dobili medalje na cilju i zaslužene slatke nagrade.

Opšta ocjena organizatora je da su ljubitelji sporta i zabave, takmičari i navijači, proveli uzbudljivu nedjelju na Luštica Bay Akvatlonu, jednoj od najatraktivnijih sportskih disciplina u kojoj se kombinuju plivanje i trčanje, pokazujući kao na dlanu spremnost i vještine svih koji su se odvažili da učestvuju u ovom sportskom izazovu.

Duž Chedi plaže, lukobrana, promenade i Marina plaže sjatile su se stotine navijača koji su bučno i veselo bodrili takmičare, doprinoseći izvanrednoj atmosferi. Akvatlon je održan u organizaciji Luštice Bay, hotela The Chedi Luštica Bay i Multisport akademije Mayer.

Snage je odvažno odmjerilo preko dvije stotine učesnika iz sedam zemalja. Pet različitih kategorija je bilo prilagođeno uzrastu takmičara - za djecu od dvije do pet godina, od šest do 11 i od 12 do 17 godina, kao i za odrasle 18+ u dvije kategorije.

Najviše zabave je i ovoga puta bilo za mališane. Najmlađi učesnici, djeca od dvije do pet godina, uz smijeh i druženje, učestvovali su u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke na suvom. Djeca uzrasta od šest do 11 godina plivala su 100 metara i trčala 500 metara, a tinejdžeri od 12 do 17 godina su savladavali plivanje na 200 i trčanje na 1200 metara. U kategoriji odraslih, preko 18 godina, nadmetanje se odvijalo u dvije kategorije - na 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, odnosno kilometar plivanja i pet kilometara trčanja.

„Luštica Bay je zaista ponosna na Akvatlon koji je stekao veliku popularnost među učesnicima različitih generacija, od najmlađih do starijih. Okupljamo se ovdje da se družimo i zabavimo, ali naši takmičari ostvaruju i vrlo zapažene sportske rezultae. Akvatlon se održava prema najvišim standardima i vrhunski osmišljenom konceptu Igora Majera i Multisport akademije Mayer. Presrećni smo što je i ove godine sve organizovan besprekorno, uz učešće preko dvije stotine takmičara. Mi ostajemo posvećeni njegovanju zdravog životnog stila, uz bavljenje sportom i raznovrsnu ishranu, uvijek u druženju uz raznolike sadržaje i uz povezanost sa zajednicom čiji smo sastavni dio u ovom prelijepom kraju crnogorske obale“,  rekla je Bruna Aleksić,  direktorka događaja u hotelu The Chedi Luštici Bay.

Izvrsna organizacija i fer-plej atmosfera među takmičarima uobičajeno prate ovo popularno sportsko nadmetanje koje je steklo zavidan ugled i u sportskim krugovima. Akvatlon u Luštici Bay se održava od 2019. godine i do sada je postao jedan od najpopularnijih i najviše iščekivanih događaja u ljetnjem kalendaru Luštice Bay, nudeći pregršt zabave i uzbudljiva druženja za sve uzraste,navodi se u saopštenju organizatora.

Podijeli na: