Sport

05.08.2020
92

RAD JEDRILIČARSKOG KLUBA LAHOR PODIGNUT NA VIŠI NIVO

Jedriličari kotorskog „Lahora“ ovog ljeta postižu izvanredne rezultate.

 Minulog vikenda na  memorijalu „Jovo Dabović“ u tivatskom zalivu, treće mjesto u Laser radijalu osvojio je Luka Ognjanović, Katja Ivanina je bila druga, a Romina Racković treća u Optimistu generalno, prvo, drugo i treće mjesto kod Optimista za djevojčice osvojile su Katja Ivanina, Romina Racković i Nina Strahinja, kod Optimista do 12 godina najbolja je bila Nina Strahinja, dok je Vanja Strahinja bila treća.

 Predsjednik i trener „Lahora“ Filip Petričević kaže da su,zbog korone, svoje aktivnosti usmjerili na regatno jedrenje,koje broji od 15 do 17 takmičara,sa kojima rade dva trenera,sve u zavisnosti od tipa regate i uslova na vodi.

 „Korona nas je dosta omela,ali ne i zaustavila,nismo išli na takmičenja van Crne Gore,međutim,radili smo na teorijskoj obuci takmičara,koja je veoma bitna za regatno jedrenje.

Naš rad u minulih nekoliko godina je podignut na viši nivo.

U klubu smo zadovoljni uspjehom i napretkom naše djece,sve uz dobro raspoloženje i lijepo druženje,što je i dodatni motiv da rezultati izađu na vidjelo.

U principu je ključan rad sa djecom i kontinuitet,koji imamo u posljednjih četiri,pet godina.

Planiramo da do kraja ljeta organizujemo našu tradicionalnu regatu „Memorijal kapetana Marka i Joza Ivanovića“,mada ćemo sačekati stabilizaciju situacije u vezi kovida-19,kako bi sve proteklo bez posljedica“,rekao je Petričević za naš program. 

Jedriličarski klub „Lahor“ postoji više od 70 godina.

Podijeli na: