Sport

03.04.2021
338

PRIMORAC PORAŽEN U IGALU OD JADRANA

 

Vaterpolisti Jadrana pobijedili su večeras u Herceg Novom ekipu Primorca 9-6, u posljednjem meču drugog kruga, čime je završen ligaški dio prvenstva Crne Gore.

 

Kotorani su u posljednju četvrtinu ušli sa prednošću od 6-5, ali su se Novljani serijom 4-0, revanširali velikom rivalu za poraz u prvom dijelu šampionata.

 

Primorac je uprkos porazu, osvojio prvo mjesto pred plej-of, i u polufinalu će igrati sa gradskim rivalom Cattarom,dok će Novljani

 

u polufinalnoj seriji imati prednost domaćeg bazena protiv Budve.

 

Po dva gola za tim Petra Radanovića postigli su Đuro Radović i Averka, a po jedan Vučurović, Obradović, Vujović, Petković i Vasilije Radović.

 

Za Primorac po jedan gol su upisali Drašković, Gopčević, Mačić, Adžić, Perković i Matković.

 

Raspored polufinalnih utakmica koje se igraju na dvije pobjede iz tri utakmice:

 

Prvi polufinalni par:

 

  1. april: Primorac - Cattaro

 

  1. april: Cattaro - Primorac

 

  1. april: Primorac - Cattaro

 

Drugi polufinalni par:

 

  1. april: Jadran - Budva

 

  1. april: Budva - Jadran

 

  1. april: Jadran - Budva

 

U finalu igra se na tri pobjede iz pet utakmica u terminima: 28.04./05/08/12/15.05. 2021; domaćin prve, treće i (eventualno) pete utakmice u paru je bolje plasirana ekipa u ligaškom dijelu, dok je domaćin druge i (eventualno) četvrte utakmice lošije plasirana ekipa u ligaškom dijelu,

 

U utakmici za treće mjesto igra se na dvije pobjede iz tri utakmice u terminima: 21/24/27.04.2021; domaćin prve i (eventualno) treće utakmice u paru je bolje plasirana ekipa u ligaškom dijelu, dok je domaćin druge utakmice lošije plasirana ekipa u ligaškom dijelu.

 

Podijeli na: