Sport

03.01.2022
279

PERKOVIĆ: JAKO SAM SREĆAN ZBOG NAGRADE ZA NAJBOLJEG SPORTISTU KOTORA

Opštinska komisija za sport proglasila je vaterpolistu Miroslava Perkovića za najboljeg sportistu Kotora za 2021. godinu.
 
“Prošla godina je bila puna izazova, desila se Olimpijada i bila je velika čast predstavljati reprezentaciju Crne Gore i svoju državu, u svakom slučaju 2021. godina je ispunila moja očekivanja.
 
Na kraju su došle i individualne nagrade, koje nisu bitne, ali mnogo znače za jednog mladog sportistu.
 
Jako sam srećan što sam najbolji sportista svog grada,nadam se da ću imati kontinuitet i iz godine u godinu biti sve bolji”, rekao je bivši vaterpolista Primorca, a sada Novog Beograda, sumirajući prethodnu godinu.
 
Govorio je i o planovima za 2022. godinu.
 
“Čeka me na klupskom planu prvenstvo i Kup Srbije te Final 8 Lige šampiona na kojem do sada nisam učestvovao i gdje će moj klub biti domaćin.
Na reprezentativnom planu tu su Svjetsko i Evropsko prvenstvo u Fukuoki i Splitu.
 
Biće puno izazova i nadam se da ćemo se na kraju radovati svim uspjesima”, zaključio je Perković za Radio Kotor.
 
Podsjetimo, Miroslav Perković je osim za najboljeg sportistu Kotora proglašen i za najboljeg mladog vaterpolistu Crne Gore u 2021.godini.
 
Bio je član „ajkula“ koje su osvojile prvo mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.
 
Kao kapiten sa mladom U20 selekcijom osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pragu. 

Podijeli na: